Κορονοϊός: Αναβάλλεται η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Ιαπωνία

Κορονοϊός: Αναβάλλεται η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Ιαπωνία
Ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping AP

Η παγκόσμια επιδημία του νέου κορονοϊού έβαλε φρένο στην επίσκεψη του προέδρου τη Κίνας στην Ιαπωνία, που είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Απριλίου.

Η επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην Ιαπωνία, η οποία αρχικά προβλεπόταν να γίνει στις αρχές Απριλίου, αναβλήθηκε λόγω της παγκόσμιας επιδημίας του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης.

“Η επίσημη επίσκεψη του προέδρου Σι στην Ιαπωνία θα διοργανωθεί όταν θα υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες και στις δύο πλευρές” καθώς οι δύο χώρες συμφώνησαν ότι προέχει ο αγώνας κατά του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού, δήλωσε ο Γιοσιχίντε Σούγκα σε δημοσιογράφους στο Τόκιο, προσθέτοντας ότι νέα ημερομηνία για την επίσκεψη θα οριστεί μέσω της διπλωματικής οδού και ότι η αναβολή της δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις Ιαπωνίας-Κίνας.

Την αναβολή της επίσκεψης επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιζιάν σε σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων κατά την οποία πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Σι θα επισκεφθεί την Ιαπωνία την πλέον κατάλληλη στιγμή.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε επίσης ότι οι δύο χώρες θα διατηρήσουν στενή επικοινωνία όσον αφορά την χρονική στιγμή κατά την οποία θα γίνει η επίσκεψη αυτή χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

 

Τι πρέπει να ξέρω για τον Κορονοϊό

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

*ΤΑΞΙΔΙΑ. Κορονοϊός και αεροδρόμια: Τι να προσέξετε.

*Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού
 

Σε ερώτηση για τις πληροφορίες ότι η Ιαπωνία θα επιβάλει καραντίνα σε αυτούς που φτάνουν στη χώρα από την Κίνα, ο Ζάο απάντησε ότι δεν είναι ενήμερος, αλλά πρόσθεσε ότι και οι δύο χώρες θα λάβουν αρμόζοντα μέτρα βάσει της εξέλιξης της επιδημίας.

Η ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri έγραψε ότι η Ιαπωνία σχεδιάζει να υιοθετήσει την επιβολή υποχρεωτικής καραντίνας για δύο εβδομάδες σε όλους τους επισκέπτες από την γειτονική Κίνα και τη Νότια Κορέα στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να αναστείλει την ισχύ θεωρήσεων εισόδου (βίζα) που έχει ήδη εκδώσει για επισκέπτες από τις δύο χώρες, προσθέτει η εφημερίδα, η οποία διευκρινίζει ότι ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε αναμένεται να συζητήσει τα μέτρα αυτά σε σύνοδο που θα γίνει σήμερα το βράδυ για τα μέτρα αντιμετώπισης της νόσου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα