Κορονοϊός: Ασθενής το έσκασε από νοσοκομείο της Βουλγαρίας – Κινδυνεύει με 5ετή φυλάκιση

Κορονοϊός: Ασθενής το έσκασε από νοσοκομείο της Βουλγαρίας – Κινδυνεύει με 5ετή φυλάκιση
Οχήματα της αστυνομίας στη Βουλγαρία AP Photo/Hristo Rusev

Ένας 50χρονος άντρας το έσκασε από νοσοκομείο της Στάρα Ζαγόρα, επιστρέφοντας στο χωριό του με ταξί! Πλέον όλο το χωριό έχει μπει σε καραντίνα και ο ίδιος είναι αντιμέτωπος με βαριές κυρώσεις.

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα σε νοσοκομείο της Στάρα Ζαγόρα, από όπου ένας ασθενής το έσκασε, επιστρέφοντας στο χωριό του με ταξί!

Ο άντρας φέρεται να είναι 50 ετών και νοσηλευόταν για τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο, όντας θετικός στον κορονοϊό, πριν αποφασίσει να φύγει και να επιστρέψει στο χωριό του.

Οι υγειονομικές Αρχές της περιοχής κινητοποιήθηκαν άμεσα, εντόπισαν τον ασθενή και τον πήγαν ξανά πίσω στο νοσοκομείο: “Ο ασθενής που εντοπίσθηκε πολύ γρήγορα και επέστρεψε στο νοσοκομείο, έθεσε σε κίνδυνο τη δική του και τη δημόσια υγεία”, τόνισε στη διάρκεια πρωινής ενημέρωσης ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την καταπολέμηση του ιού, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι.

Μάλιστα, το χωριό του 50χρονου άντρα μπήκε σε καραντίνα, ενώ ο ίδιος είναι πλέον αντιμέτωπος και με τη δικαιοσύνη με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η απερίσκεπτη ενέργειά του επισύρει μέχρι και πενταετή φυλάκιση, καθώς και πρόστιμο από 5.000 ως 25.000 λέβα (από 2.500 ως 13.000 ευρώ περίπου).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα