Κορονοϊός: Δύο κρούσματα στην Κύπρο

Κορονοϊός: Δύο κρούσματα στην Κύπρο
Κορονοϊός AP

Αναμένεται επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας της χώρας μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου.

Δύο κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, είπε ότι το πρώτο περιστατικό αφορά 25χρονο «ο οποίος ήρθε από το Μιλάνο στις 26/2 . 

Είχε εξεταστεί από το ιατρείο στο αεροδρόμιο και του είχε ζητηθεί να αυτοπεριοριστεί. Είναι ακόμα σε αυτοπεριορισμό αλλά στις εξετάσεις που του έγιναν ξανά για δεύτερη φορά επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός». Είπε ότι τα συμπτώματα τα παρουσίασε στις 5/3. Το δεύτερο περιστατικό, ανέφερε ο Υπουργός, αφορά άνδρα 64 ετών, επαγγελματία υγείας ο οποίος ήρθε από την Αγγλία στις 3 του Μάρτη και επικοινώνησε με ιατρικούς λειτουργούς ότι έχει κάποια συμπτώματα και από την εξέταση είναι θετικό. 

Ο επαγγελματίας υγείας ο οποίος αργοπόρησε να ενημερώσει για τα συμπτώματα εργάζεται σε δημόσιο νοσηλευτήριο στη Λευκωσία, πρόσθεσε. «Το λυπηρό με το δεύτερο περιστατικό είναι ότι αφίχθηκε μεν στις 3/3, από τότε παρουσιάζει τα συμπτώματα αλλά ενημέρωσε για τα συμπτώματα και έγινε εξέταση την Κυριακή. 

Άρα όσον αφορά αυτό δυσχεραίνει τις προσπάθειες του Υπουργείου όσον αφορά την ιχνηλάτηση που πρέπει να γίνει για τις επαφές που είχε τις τελευταίες πέντε μέρες», είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα