Κορονοϊός: Δώδεκα νεκροί στη Βόρεια Μακεδονία

Εργαζόμενος φορά στολή για τον κορονοϊό
Εργαζόμενος φορά στολή για τον κορονοϊό AP

Η Βόρεια Μακεδονία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 18 Μαρτίου. Τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται μέχρι στιγμής στα 430.

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του από επιπλοκές του κορονοϊού, ανεβάζοντας στους 12 τον αριθμό των θυμάτων από τη νόσο. Ακόμη, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 46 νέα κρούσματα, τα περισσότερα μέσα σε μία ημέρα από την εμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται μέχρι στιγμής στα 430. Τα μισά από τα 46 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην πόλη Κουμάνοβο, κάτι που προκάλεσε έντονες ανησυχίες και οδήγησε την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας στην απόφαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας από σήμερα το βράδυ μέχρι το πρωϊ της Δευτέρας, στην πόλη αυτή των 100.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Βόρειας Μακεδονίας.

ADVERTISING

Στη Βόρεια Μακεδονία έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 18 Μαρτίου. Όλα τα σχολεία, πανεπιστήμια και τα περισσότερα καταστήματα (με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία) παραμένουν κλειστά από τότε, ενώ ισχύουν περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των πολιτών.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Βόρεια Μακεδονία
SHARE:

24Media Network