Κορονοϊός: Ελπίδες ΠΟΥ για τέλος της πανδημίας σε λιγότερο από δύο χρόνια

Κορονοϊός: Ελπίδες ΠΟΥ για τέλος της πανδημίας σε λιγότερο από δύο χρόνια
Εικόνα από το Πεκίνο τον Αύγουστο του 2020 AP

Κάλεσμα του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για ενότητα και παγκόσμια αλληλεγγύη σχετικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Ελπίδες ότι η κρίση του κορονοϊού μπορεί να τελειώσει σε λιγότερο από δύο χρόνια, τρέφει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του, την Παρασκευή (21/08).

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, αφού υπενθύμισε ότι η πανδημία της ισπανικής γρίπης, που έπληξε όλον τον πλανήτη το 1918, χρειάστηκε επίσης δύο χρόνια για να περάσει, τόνισε: “Με τη σημερινή κατάστασή μας, με περισσότερη τεχνολογία, φυσικά με περισσότερες διασυνδέσεις, ο ιός έχει περισσότερες πιθανότητες να διαδοθεί, μπορεί να κινηθεί γρήγορα. Ταυτόχρονα, έχουμε την τεχνολογία και τη γνώση για να τον σταματήσουμε”.

O επικεφαλής του ΠΟΥ έκανε έκκληση για “εθνική ενότητα” και “παγκόσμια αλληλεγγύη”. “Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη μέγιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων εργαλείων και ελπίζοντας ότι μπορούμε να έχουμε επιπλέον εργαλεία όπως ένα εμβόλιο.”

Ο γενικός διευθυντής του οργανισμού αναφέρθηκε και στις διεφθαρμένες πρακτικές γύρω από τον εξοπλισμό ασφάλειας των υγειονομικών σχετικά με τον κορονοϊό, υπογραμμίζοντας ότι ισοδυναμούν με “δολοφονία”.

Ο Γκεμπρεγέσους επεσήμανε ότι η διαφθορά που στερεί στους εργαζόμενους στην υγεία, τον κατάλληλο εξοπλισμό ατομικής προστασίας (PPE) απειλεί όχι μόνο τη ζωή τους αλλά και τη ζωή των ασθενών τους.

Περισσότεροι από 22,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 σε όλον τον κόσμο και από αυτούς οι 793.382 πέθαναν, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα