Κορονοϊός: Η Norwegian Air ακυρώνει 4.000 πτήσεις κι απολύει προσωρινά τους μισούς εργαζομένους

Κορονοϊός: Η Norwegian Air ακυρώνει 4.000 πτήσεις κι απολύει προσωρινά τους μισούς εργαζομένους
Άποψη του σχεδόν άδειου χώρου αναχώρησης του αεροδρομίου Heathrow του Λονδίνου AP

Η Air France θα συνεχίσει τις πτήσεις προς τις ΗΠΑ, παρά τις απαγορεύσεις Τραμπ.

Οι νορβηγικές αερογραμμές Norwegian Air θα ακυρώσουν 4.000 πτήσεις και θα απολύσουν προσωρινά τους μισούς εργαζομένους τους, μετέδωσε σήμερα η κρατική ραδιοφωνία NRK, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η πτώση της ζήτησης λόγω της επιδημίας του κορονοϊού πλήττει όλο και περισσότερο το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας.

Ένα επιπλέον πλήγμα αποτέλεσε κι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δραστικούς περιορισμούς στα ταξίδια από την Ευρώπη για τις επόμενες 30 ημέρες σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα του.

Η απαγόρευση του Τραμπ αποτέλεσε καίριο πλήγμα για την πρωτοπόρο των χαμηλού κόστους υπερατλαντικών πτήσεων. Η Norwegian Air είναι η μεγαλύτερη ξένη εταιρεία που εξυπηρετεί τις συνδέσεις μεταξύ Νέας Υόρκης και άλλων μεγάλων πόλεων στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, η γαλλική εταιρεία Air France ανακοίνωσε σήμερα πως θα συνεχίσει να πετά προς τις ΗΠΑ, παρά τις απαγορεύσεις που ανακοίνωσε ο Τραμπ.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως κατέγραψε και λαμβάνει υπ’ όψη της τους περιορισμούς που έθεσαν οι ΗΠΑ και που, όπως τόνισε, η Air France θα αρχίσει να εφαρμόζει από τις 14 Μαρτίου.

Έτσι, από τις 14 έως και τις 28 Μαρτίου, η Air France θα συνεχίσει τις πτήσεις προς την Ατλάντα, το Σικάγο, το Ντιτρόιτ, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, την Ουάσινγκτον και το αεροδρόμιο JFK στη Νέα Υόρκη. Επίσης ανακοινώνει πως αναμένει διευκρινίσεις από τις αμερικανικές αρχές για τη δυνατότητα να εξακολουθήσει τις πτήσεις προς Μαϊάμι, Βοστώνη και Χιούστον.

Ο γαλλικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με τους εταίρους του ομίλου του, KLM, Delta Airlines, Virgin Atlantic, για το πώς θα συνεχίσουν τις υπηρεσίες τους για τους πελάτες τους προς τις ΗΠΑ και πέραν της 28ης Μαρτίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα