Κορονοϊός: Η παραλία της Κόπα Καμπάνα γέμισε τάφους

Κορονοϊός: Η παραλία της Κόπα Καμπάνα γέμισε τάφους
Η παραλία της Κόπα Καμπάνα γέμισε τάφους

Στόχος των αγανακτισμένων διαδηλωτών ήταν να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που ο πρόεδρος Μπολσονάρο έχει χειριστεί μέχρι στιγμής την εξάπλωση του κορονοϊού

Εκατοντάδες ακτιβιστές έσκαψαν τάφους σε μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του κόσμου, την Κόπα Καμπάνα του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, όπως γράφει το Reuters.

Στόχος των αγανακτισμένων διαδηλωτών ήταν να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που ο πρόεδρος Μπολσονάρο έχει χειριστεί μέχρι στιγμής την εξάπλωση του κορονοϊού, με τη Βραζιλία να καταγράφει από τους υψηλότερους αριθμούς θυμάτων σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι την Πέμπτη, πάνω από 40.000 ανθρώποι που έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα. Οι τάφοι σκάφτηκαν σε μια νύχτα στην παραλία απέναντι από πολυτελές ξενοδοχείο της Κόπα Καμπάνα, ως μια διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε από τη μη κυβερνητική οργάνωση Ρίο ντε Παζ.



Η Βραζιλία έχει γίνει το επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού, με πάνω από 770.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα την Τετάρτη, το χειρότερο ξέσπασμα του ιού στον κόσμο, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ακροδεξιός Πρόεδρος Μπολσονάρο υποβάθμισε τη βαρύτητα της πανδημίας και ώθησε τις τοπικές κυβερνήσεις να άρουν τα μέτρα καραντίνας, στέλνοντας αντιφατικά μηνύματα στους Βραζιλιάνους σχετικά με το εάν θα χρησιμοπούν μάσκες και αν θα τηρούν κοινωνικές αποστάσεις.

“Ο πρόεδρος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτή είναι μια από τις πιο δραματικές κρίσεις στην ιστορία της Βραζιλίας”, δήλωσε ο διοργανωτής της διαδήλωσης Αντόνιο Κάρλος Κόστα, ο οποίος επέκρινε τον Μπολσονάρο για τη διαχείρηση της κρίσης. “Οι οικογένειες πενθούν χιλιάδες νεκρούς και υπάρχει ανεργία και πείνα”, τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα