Κορονοϊός: Η πόλη στην οποία η ανάσα έχει μετατραπεί σε πολυτέλεια

Κορονοϊός: Η πόλη στην οποία η ανάσα έχει μετατραπεί σε πολυτέλεια
Εικόνα από τον εξωτερικό χώρο νοσοκομείο στο Δελχί 2021 Altaf Qadri/AP

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Ινδία με τον κορονοϊό, με την έλλειψη οξυγόνου στα νοσοκομεία να έχει κοστίσει τη ζωή σε αρκετούς ασθενείς.

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει πάρει στην Ινδία η έλλειψη οξυγόνου στα νοσοκομεία για τους ασθενείς κορονοϊού, καθώς η διασπορά του ιού είναι ανεξέλεγκτη τις τελευταίες μέρες.

Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Δελχί αποτυπώνει ρεπορτάζ του BBC, στο οποίο φαίνεται ότι η αναπνοή έχει γίνει πολυτέλεια για πολλούς ανθρώπους. Συγγενείς ασθενών ζητούν από δημοσιογράφους να τους βοηθήσουν να βρουν οξυγόνο για τους αγαπημένους τους ανθρώπους ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω έλλειψής του.

Στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων δεσπόζει μια φωτογραφία που δείχνει δύο άνδρες και μία γυναίκα να μοιράζονται την ίδια φιάλη, απόρροια της δημόσιας χαλάρωσης και της κυβερνητικής αμέλειας.

Αναφέρονται, επίσης, περιστατικά ανθρώπων που πέθαναν έξω από το νοσοκομείο, περιμένοντας να βρεθεί ένα κρεβάτι γι’ αυτούς. Αντί αυτού, βρέθηκε φορείο και εκεί ξεψύχησαν.

Το κλίμα που επικρατεί είναι πολεμικό, καθώς πέρα από το οξυγόνο, τα φάρμακα είναι δυσεύρετα ακόμα και στη “μαύρη αγορά” ενώ ο πανικός και ο φόβος κυριαρχούν.

Οι ασθενείς έχουν αφεθεί μόνοι τους να φροντίσουν τον εαυτό τους. Για πολλούς είναι ένας αργός και οδυνηρός δρόμος προς το θάνατο, με άγνωστο το πότε θα τελειώσει όλο αυτό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα