Κορονοϊός – Ινδία: Χιλιάδες βαγόνια τρένων μετατρέπονται σε θαλάμους απομόνωσης

Κορονοϊός – Ινδία: Χιλιάδες βαγόνια τρένων μετατρέπονται σε θαλάμους απομόνωσης
Τα τρένα είναι ένα από τα όπλα που χρησιμοποιούν οι Ινδοί στη μάχη για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού AP Photo/Anupam Nath

Η Ινδία έβγαλε και άλλο όπλο από τη φαρέτρα της στην προσπάθειά της να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού καθώς χρησιμοποιεί τα τρένα της για να φιλοξενούν ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδίας είναι το τέταρτο μεγαλύτερο στον κόσμο και το γεγονός αυτό η χώρα είναι έτοιμη να το αξιοποιήσει, σε αυτή τη δύσκολη εποχή για όλη την ανθρωπότητα. Πώς;

Μετατρέποντας τα βαγόνια των τρένων σε θαλάμους απομόνωσης για να φιλοξενήσουν ασθενείς του Covid-19, με τις εργασίες να έχουν αρχίσει εδώ και καιρό και να παραδίδονται 5.000 ειδικά διαμορφωμένα βαγόνια που έχουν συνολικά μέσα σε αυτά 40.000 κρεβάτια.

“Εμείς στους σιδηροδρόμους, σκεφτήκαμε πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε και καταλήξαμε σε μία ιδέα που άρεσε σε όλους. Το βαγόνι είναι σαν όστρακο και στο εσωτερικό του, μπορείς να παρέχεις τα πάντα: ένα καθιστικό, μία κουζίνα, ένα νοσοκομείο”, τόνισε ο εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων, Rajesh Bajpai.

Σημειώνεται πως ο στόχος είναι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να χρησιμοποιηθούν άλλα 15.000 βαγόνια ως θάλαμοι απομόνωσης, όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Σιδηροδρόμων της χώρας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα