ΗΠΑ: Μείωση κατά 90% στις πτήσεις της United Airlines τον Μάιο

Η αεροπορική εταιρεία United Airlines Holdings Inc
Η αεροπορική εταιρεία United Airlines Holdings Inc AP

Εταιρεία στις ΗΠΑ είχε μείωση κατά 90% του προγράμματος πτητικής δραστηριότητας για τον μήνα Μάιο, ενώ παρόμοιες μειώσεις αναμένονται και για τον Ιούνιο.

Η αεροπορική εταιρία United Airlines Holdings Inc ανακοίνωσε χθες ότι μείωσε κατά 90% το πρόγραμμα της πτητικής δραστηριότητάς της για τον μήνα Μάιο, ενώ παρόμοιες μειώσεις αναμένει και για τον Ιούνιο ως συνέπεια της εξάπλωσης της COVID-19.

Παράλληλα, η εταιρία (Αμερικανικών συμφερόντων) προειδοποίησε ότι η ταξιδιωτική ζήτηση, η οποία βρίσκεται τώρα «ουσιαστικά στο μηδέν, δεν δείχνει κάποιο σημάδι ότι θα βελτιωθεί στο άμεσο μέλλον» καθιστώντας πιθανή τη μείωση των θέσεων εργασίας.

ADVERTISING

Στο μεταξύ, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα της εταιρίας από τον εκτελεστικό διευθυντή Όσκαρ Μουνιός και τον πρόεδρο Σκοτ Κίρμπι, η United δήλωσε χθες, ότι θα λάβει περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεσες ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις και περίπου 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια μέσω ενός χαμηλότοκου δανείου, ενώ θα προχωρήσει στην έκδοση εγγυήσεων προς το υπουργείο Οικονομικών για αγορά 4,6 εκατομμυρίων κοινών μετοχών.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network