Κορονοϊός-Ιρλανδία: Σε “ντράιβ ιν εξεταστήριο” θα μετατραπεί το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας

Κορονοϊός-Ιρλανδία: Σε “ντράιβ ιν εξεταστήριο” θα μετατραπεί το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας
Το μεγαλύτερο στάδιο της Ιρλανδίας, το Κρόουκ Παρκ AP

Οι εξετάσεις γίνονται κατόπιν ραντεβού και έχουν ξεκινήσει ήδη από χθες Τρίτη. Μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό 292 άνθρωποι.

Το μεγαλύτερο στάδιο της Ιρλανδίας, το Κρόουκ Παρκ, θα μετατραπεί σε «ντράιβ ιν διαγνωστικό κέντρο» όπου οι κάτοικοι της χώρας θα μπορούν να εξεταστούν για τον νέο κορονοϊό μέσα στα αυτοκίνητά τους, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

«Το Κρόουκ Παρκ είναι ένα από τα εξεταστικά κέντρα που επελέγησαν για το βόρειο Δουβλίνο, ανέφερε η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Υγείας της Ιρλανδίας (HSE).

Οι εξετάσεις γίνονται κατόπιν ραντεβού και έχουν ξεκινήσει ήδη από χθες Τρίτη.

Το στάδιο, χωρητικότητας 80.000 θεατών, βρίσκεται στο κέντρο του Δουβλίνου και συνήθως φιλοξενεί αγώνες χέρλινγκ ή ποδοσφαίρου. Όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή του σε εξεταστήριο, θα μπορεί να λειτουργεί για 12 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα και να δέχεται κατά μέσο όρο οκτώ αυτοκίνητα κάθε 15 λεπτά.

Στην Ιρλανδία, παμπ, σχολεία και πανεπιστήμια έχουν κλείσει μέχρι και τις 29 Μαρτίου. Η κυβέρνηση απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των 100 προσώπων και προωθεί την τηλεεργασία για να αντιμετωπίσει την πανδημία Covid-19. Μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορονοϊό 292 άνθρωποι και δύο πέθαναν, με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα