Κορονοϊός- Ισημερινός: Ο Πρόεδρος μειώνει κατά 50% τον μισθό του

Ο Πρόεδρος του Ισημερινού, Λενίν Μορένο
Ο Πρόεδρος του Ισημερινού, Λενίν Μορένο AP

Ο Λενίν Μορένο ανακοίνωσε ότι η μείωση αφορά τον μισθό του ιδίου, αλλά και των μελών της κυβέρνησής του, ώστε να βοηθήσουν στην οικονομική κρίση της χώρας.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο μείωσε στο μισό τον μισθό του όπως και αυτόν των μελών της κυβέρνησης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε χθες Σάββατο (09/5) η προεδρία.

Με διάταγμα αποφασίστηκε “η μείωση κατά 50% την αποζημίωση του προέδρου της Δημοκρατίας, του αντιπροέδρου, των υπουργών και των υφυπουργών”, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Μορένο.

“Η μείωση των εσόδων του κράτους εξαιτίας της κρίσης της covid-19 είχε αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να μειωθούν οι αποζημιώσεις” των βασικών δημόσιων λειτουργών, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Μορένο είχε ανακοινώσει στις 12 Απριλίου στο Twitter την πρόθεσή του να μειώσει τον μισθό του καθώς και αυτόν άλλων υψηλόβαθμων δημόσιων λειτουργών. Το μέτρο τίθεται επισήμως σε εφαρμογή μετά την υπογραφή του, στις 8 Μαΐου.

Μέχρι πρότινος ο μηνιαίος μισθός του προέδρου ξεπερνούσε τα 5.000 δολάρια, του αντιπροέδρου ήταν 4.800 δολάρια, των υπουργών 4.400 και των υφυπουργών 4.200.

Ο μέσος μισθός στον Ισημερινό είναι 400 δολάρια.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, στον Ισημερινό είχαν καταγραφεί 29.071 κρούσματα της covid-19 και 1.717 επιβεβαιωμένοι θάνατοι από την ασθένεια. Όμως οι αρχές εκτιμούν ότι άλλοι 1.912 θάνατοι ενδέχεται να οφείλονται στον κορονοϊό.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network