Κορονοϊός - Ιταλία: Δυνατό κρας-τεστ με την επιστροφή σχεδόν 3.000.000 Ιταλών στις δουλειές τους

Κορονοϊός - Ιταλία: Δυνατό κρας-τεστ με την επιστροφή σχεδόν 3.000.000 Ιταλών στις δουλειές τους
CECILIA FABIANO/LAPRESSE VIA AP

Η Ιταλία ετοιμάζεται να περάσει στη δεύτερη φάση της μάχης της κόντρα στον κορονοϊό, με την κυβέρνηση της χώρας να προετοιμάζεται για την επιστροφή σχεδόν 3 εκατομμυρίων πολιτών στις δουλειές τους στις 4 Μαΐου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε είχε συνάντηση την Τετάρτη 922/4) με τον Βιτόριο Κολάο, ο οποίος έχει αναλάβει επικεφαλής της "ομάδας δράσης" που πρέπει να παρουσιάσει μια συνολική πρόταση για το πώς θα πραγματοποιηθεί η βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα.

Σύμφωνα με ό,τι έχει διαρρεύσει στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στις 4 Μαίου αναμένεται να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους περίπου 2,8 εκατομμύρια Ιταλοί. Παράλληλα θα αυξηθεί και ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι στη φάση αυτή εργάζονται με τηλεργασία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Σύμφωνα με τον Κολάο, θα πρέπει επίσης να επισημοποιηθεί πρωτόκολλο για τις συνθήκες πρόληψης και ασφαλείας στα δημόσια μέσα μεταφοράς της χώρας, ενώ κανένας επιβάτης δεν θα πρέπει να ταξιδεύει όρθιος.

Παράλληλα, από τις αρχές Μαίου αναμένεται να επιτραπεί στους Ιταλούς ποδοσφαιριστές να ξαναρχίσουν ατομικές προπονήσεις. Κάτι που σημαίνει ότι μέσα στον Μάιο θα μπορούσαν πιθανόν να ξαναρχίσουν να διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες, φυσικά με εντελώς διαφορετικές συνθήκες απ' ό,τι συνέβαινε πριν από την εμφάνιση του κορονοϊού.

Η ιταλική κυβέρνηση, το πολύ μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει ακόμη να εγκρίνει νέα δέσμη μέτρων για την στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων, τα οποία μπορεί να αγγίξουν συνολικά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network