Κορονοϊός - Ιταλία: Μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας και στο σπίτι συνιστά ο Κόντε

O Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε
O Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε AP

"Το σπίτι είναι ο κύριος χώρος μετάδοσης του ιού" προειδοποίησε ο Ιταλός πρωθυπουργός. "Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να αποφύγουμε νέο lockdown" συμπληρώνει ο υπουργός Υγείας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αφού παρουσίασε το κυβερνητικό διάταγμα που προβλέπει την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους για την προστασία από τον κορονοϊό, συμβούλεψε τους συμπατριώτες του να φορούν μάσκα και στο σπίτι, όταν υποδέχονται φίλους και συγγενείς.

«Πρέπει να κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας και στο σπίτι, και καλό είναι να προσέχουμε, να φοράμε μάσκα και όταν μας επισκέπτονται φίλοι και συγγενείς. Διότι το σπίτι, ακριβώς, είναι ο κύριος χώρος μετάδοσης του ιού», είπε ο Κόντε.

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα τόνισε ότι «η κυβέρνηση εργάζεται αδιάκοπα για να καταφέρει να αποφύγει ένα νέο, γενικό lockdown».

«Κάθε lockdown έχει οικονομικό κόστος. Κανείς δεν ξέρει όμως, τι θα συμβεί σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, δεν υπάρχει κάποια βεβαιότητα και πολλά εξαρτώνται από την συμπεριφορά των πολιτών», συμπλήρωσε ο Σπεράντσα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Κορονοϊός
SHARE: