Κορονοϊός – Ιταλία: Τέρμα ο χορός σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους

Κορονοϊός – Ιταλία: Τέρμα ο χορός σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους
Εικόνα από το Μιλάνο τον Ιούλιο του 2020 AP

Η κυβέρνηση οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή λόγω της ελλιπούς τήρησης των αποστάσεων ασφαλείας και του γεγονότος ότι πολλοί νέοι δεν φορούσαν μάσκα.

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε την Κυριακή (16/08) ότι πρέπει να κλείσουν άμεσα όλα τα κλαμπ της χώρας, για να περιοριστούν τα νέα κρούσματα κορονοϊού.

Οι νέοι, από την Δευτέρα (17/08), δεν θα μπορούν να χορεύουν ούτε σε ανοικτούς, αλλά ούτε και σε κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών και των ξενοδοχείων. Αιτία της απόφασης, η ελλιπής τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, ιδίως σε κλαμπ, και το γεγονός ότι πολλοί νέοι δεν φορούσαν μάσκες.

Οι επιχειρηματίες του τομέα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, καταγγέλλουν ότι το οικονομικό κόστος της απαγόρευσης λειτουργίας που αποφασίσθηκε θα αγγίξει τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υποσχέθηκε ότι πρόκειται να εγκριθεί έκτακτη οικονομική στήριξη, καθώς η κύρια προτεραιότητα παραμένει να περιοριστούν οι εστίες μόλυνσης, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση της Ρώμης, τέλος, αποφάσισε ότι όποιος βρίσκεται σε ανοικτούς χώρους με πολυκοσμία (όπως πλατείες, ιστορικά κέντρα των πόλεων ή και έξω από μπαρ και μαγαζιά), από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί θα πρέπει υποχρεωτικά να φορά προστατευτική μάσκα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα