Κορονοϊός – Κίνα: 16 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, τα 13 στη Σιντζιάνγκ

Κορονοϊός – Κίνα: 16 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, τα 13 στη Σιντζιάνγκ
Εικόνα από το Πεκίνο τον Ιούλιο του 2020 σε καιρό κορονοϊού AP

Μέχρι το Σάββατο η ηπειρωτική Κίνα είχε 83.660 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Ο αριθμός των θανάτων από COVID-19 παραμένει στους 4.634.

Η ηπειρωτική Κίνα κατέγραψε 16 νέα κρούσματα του κορονοϊού έως τα μεσάνυχτα της 18ης Ιουλίου, από 22 μία ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική υγειονομική αρχή της Κίνας.

Από τις νέες μολύνσεις, 13 εντοπίστηκαν στην Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της δυτικής επαρχίας Σιντζιάνγκ. Οι υπόλοιπες τρεις, που καταγράφηκαν στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ και την ανατολική επαρχία Σαντόνγκ, ήταν εισαγόμενες μολύνσεις από ταξιδιώτες από το εξωτερικό σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC) και την τοπική υγειονομική επιτροπή της Σιντζιάνγκ.

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Σαντόνγκ ήταν ένας υπάλληλος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας China Petroleum & Chemical Corporation, ή Sinopec, που εργάζεται στο Κουβέιτ, ανέφερε σήμερα Κυριακή η Δημοτική Επιτροπή Υγείας της Τσινγκντάο.

Άλλοι οκτώ υπάλληλοι της Sinopec που έφθασαν από το Κουβέιτ την Παρασκευή διαγνώστηκαν ως ασυμπτωματικοί ασθενείς από την υγειονομική αρχή της Τσινγκντάο.

Χθες η ηπειρωτική Κίνα είχε καταγράψει συνολικά 42 νέα ασυμπτωματικά κρούσματα, περιλαμβανομένων 18 νέων ασυμπτωματικών ασθενών στην Ουρούμτσι.

Η πόλη τέθηκε σε “λειτουργία πολεμικής περιόδου” χθες καθώς τέθηκε σε εφαρμογή ένα σχέδιο απόκρισης έκτακτης ανάγκης μετά την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη.

Μέχρι χθες, η ηπειρωτική Κίνα είχε 83.660 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ανέφερε η εθνική επιτροπή υγείας. Ο αριθμός των θανάτων από COVID-19 παραμένει στους 4.634.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα