Κορονοϊός - Κίνα: Επτά νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός στην Κίνσ
Κορονοϊός στην Κίνσ AP

Το ένα νέο κρούσμα ήταν "εισαγόμενο" ενώ τα υπόλοιπα έξι διαγνώστηκαν στην επαρχία Τζιλίν, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ως τα μεσάνυχτα χθες, Τρίτη, ενημερώθηκε για επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, εκ των οποίων ένα ήταν «εισαγόμενο», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν εντοπίζονται άνθρωποι που φθάνουν μολυσμένοι στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό, και διαγνώστηκε στη Σαγκάη.

Τα υπόλοιπα έξι ήταν κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα και διαγνώστηκαν στην επαρχία Τζιλίν, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας, που έκανε επίσης για ένα ακόμη, «ύποπτο» κρούσμα μετάδοσης στην Τζιλίν, υπό ιατρική παρακολούθηση.

ADVERTISING

Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος στην Κίνα το τελευταίο 24ωρο. Στη χώρα όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο κορονοϊός τον Δεκέμβριο έχει να καταγραφεί θάνατος ασθενούς από τα μέσα Απριλίου.

Ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα ανέρχεται, επισήμως, σε 4.633 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 82.926 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network