Κορονοϊός: Κλείνουν τα πεντάστερα ξενοδοχεία στις Κάννες

Κορονοϊός: Κλείνουν τα πεντάστερα ξενοδοχεία στις Κάννες
Ξενοδοχείο στις Κάννες Arthur Mola/Invision/AP

Σχεδόν όλα τα πολυτελή ξενοδοχεία στις Κάννες έχουν κλείσει λόγω του κορονοϊού. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί εάν θα διεξαχθεί τον Μάιο το κινηματογραφικό φεστιβάλ.

Στις Κάννες, όπου δίνουν κάθε άνοιξη ραντεβού οι σταρ του κινηματογράφου με την ευκαιρία του περίφημου κινηματογραφικού φεστιβάλ, σχεδόν όλα τα πεντάστερα ξενοδοχεία έκλεισαν σήμερα τις πόρτες τους, όπως έγινε γνωστό από το συνδικάτο των ξενοδόχων.

Εκτός από την καραντίνα, η οικονομία της Κυανής Ακτής δοκιμάζεται αφού αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν πολλά επαγγελματικά συνέδρια ή εκθέσεις. Μεταξύ αυτών και το Cannes Lions 2020, το διεθνές φεστιβάλ των διαφημιστών, το οποίο μετατέθηκε για τις 26-30 Οκτωβρίου, από τα τέλη Ιουνίου που ήταν προγραμματισμένο.

Όσο για το κινηματογραφικό φεστιβάλ, κανείς δεν ξέρει ακόμη αν θα διεξαχθεί τον Μάιο ή όχι.

«Οι οργανωτές εξετάζουν από μέρα σε μέρα τη διεθνή κατάσταση», εξήγησε η Κριστίν Βελτέρ, η πρόεδρος της τοπικής ένωσης ξενοδόχων. Στην πόλη, που ζει από τον τουρισμό και τα συνέδρια, ελάχιστα ξενοδοχεία λειτουργούν ακόμη από τα 120 συνολικά: έχουν κλείσει όλα τα πεντάστερα και το 85% των τετράστερων, είπε η Βελτέρ.

Από τα ξενοδοχεία χαμηλότερης κατηγορίας (3 και 2 αστέρων), έχει κλείσει το 60%. «Συχνά, ο ιδιοκτήτης τους βρίσκεται επί τόπου, έχει ελάχιστους υπαλλήλους και δεν διαθέτουν μπαρ ή εστιατόριο για να τα κλείσουν, κι έτσι τα καταφέρνουν. Προς το παρόν φιλοξενούν εργαζόμενους ή άλλους που δουλεύουν στις Κάννες, αλλά και αυτό θα σταματήσει», εξήγησε.

Πολλά ξενοδοχεία, ιδίως τον μικρότερων κατηγοριών, δήλωσαν πάντως έτοιμα να στεγάσουν γιατρούς και νοσηλευτές σε ένδειξη αλληλεγγύης. «Έχουμε επικοινωνήσει με τον δήμο και το νοσοκομείο Σιμόν Βέιλ και προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη», πρόσθεσε η Βελτέρ.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο Martinez, ένα από τα τρία πολυτελέστερα και γνωστότερα της Κρουαζέτ, έκλεισε από το βράδυ της Τρίτης, όμως είναι πρόθυμο να τεθεί στη διάθεση του ιατρικού προσωπικού αν χρειαστεί. Προς το παρόν έχει σταματήσει να κάνει κρατήσεις.

Άλλα ξενοδοχεία πάντως, κάνουν κρατήσεις για το Πάσχα ή για τις αρχές Μαΐου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα