Κορονοϊός – Κύπρος: Ένας θάνατος και 6 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός – Κύπρος: Ένας θάνατος και 6 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Δρόμος στη Λευκωσία σε καιρό κορονοϊού AP

Συνολικά οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στην Κύπρο έφτασαν τους 22 και τα κρούσματα στα 898.

Ακόμα έναν θάνατο με τελική αιτία τον νέο κορονοϊό και έξι νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά ανακοίνωσε την Κυριακή (10/05) το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου.  

Ο θάνατος αφορά γυναίκα 73 ετών, με εξαιρετικά βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και κατέληξε την προηγούμενη μέρα. Η τελική αιτία θανάτου θεωρείται ότι είναι η νόσος COVID-19.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 22, και οι θάνατοι με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 έγιναν 16, 11 άντρες και πέντε γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη. 

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1.393 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 6 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.  

Με βάση και τα νέα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 898 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα