Κορονοϊός: Lockdown για ανεμβολίαστους σε Γερμανία και Αυστρία

Κορονοϊός: Lockdown για ανεμβολίαστους σε Γερμανία και Αυστρία
Εικόνα από το Έσεν της Γερμανίας σε καιρό κορονοϊού 2021 Martin Meissner/ap

Σε αποκλεισμό των ανεμβολίαστων πολιτών προχωρούν η Αυστρία και η Σαξονία στη Γερμανία, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την πανδημία κορονοϊού που έχει πάρει και πάλι μεγάλες διαστάσεις.

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει αρχίσει να παίρνει το νέο κύμα κορονοϊού στην Ευρώπη, με τη Γερμανία και την Αυστρία να λαμβάνουν σκληρά μετρά, όπως το lockdown για ανεμβολίαστους, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη διασπορά.

Μόνο με πιστοποιητικά εμβολιασμού μπορούν να κυκλοφορούν από τη Δευτέρα (08/11) οι πολίτες στην Αυστρία.

Με τα κρούσματα καθημερινά να ξεπερνούν τα 8.000 με αποκορύφωμα την περασμένη Τετάρτη που έφτασαν τα 10.000, η κυβέρνηση αποφάσισε να αποκλείσει τους ανεμβολίαστους για να μην προχωρήσει σε γενικό lockdown.

«Δυστυχώς, οι αριθμοί αυξάνονται ραγδαία και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στην Αυστρία η κατάσταση είναι σοβαρή όπως και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η επιδείνωση είναι ραγδαία με τις εντατικές να καλύπτονται πολύ πιο γρήγορα από όσο περιμέναμε» ανέφερε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Για να μπει κάποιος σε καταστήματα ή εστιατόρια θα πρέπει να περιμένει υπομονετικά στην ουρά για να σκαναριστεί το πάσο του. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει διάρκεια μόνο εννέα μήνες.

Ανάλογη είναι η κατάσταση στη Σαξονία, το μεγαλύτερο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας, που εφαρμόζει γενικό περιορισμό της πρόσβασης σε χώρους και υπηρεσίες με εξαίρεση μόνο για τους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες.

Η Γερμανία με περισσότερα από 20.000 κρούσματα καθημερινά αναμένεται να επεκτείνει το μέτρο σε ολόκληρη τη χώρα.

Διάγγελμα Μακρόν

Εν τω μεταξύ, διάγγελμα αναμένεται να κάνει την Τρίτη ο Εμανουέλ Μακρόν μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στη Γαλλία που ξεπερνούν καθημερινά τα 8.000.

Στη Βρετανία, με 30.000 κρούσματα καθημερινά συζητάτε το ενδεχόμενο να απαγορεύονται τα ταξίδια σε όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Στο κόκκινο Ρωσία, Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη

Στη Ρουμανία η κατάσταση εδώ και δύο εβδομάδες είναι δραματική. Τα επίπεδα της εμβολιαστικής κάλυψης στην ανατολική Ευρώπη είναι ανάμεσα στα χαμηλότερα στη Γηραιά Ήπειρο.

Τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται σε 55 από 240 χώρες, με τη Ρωσία, την Ουκρανία να βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ.

Παρά την αργία των 7 ημερών για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, η Ρωσία κατέγραψε νέο ρεκόρ κρουσμάτων με 39.400 περιστατικά και νέο ρεκόρ θανάτων με 1.195 νεκρούς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα