Κορονοϊός-ΗΠΑ: Ο Μάικ Πομπέο επαινεί την Μέρκελ για τη στάση της

Κορονοϊός-ΗΠΑ: Ο Μάικ Πομπέο επαινεί την Μέρκελ για τη στάση της
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο AP

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο επαινεί την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για τη στάση της απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού. Αντίθετα, κατηγόρησε την Κίνα για απόκρυψη πληροφοριών.

Την ικανοποίησή του για την «στενή» συνεργασία με τη Γερμανία και την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στην Κίνα για τη στάση της.

«Συνεργαζόμαστε στενά με τους γερμανούς φίλους και εταίρους μας. Πρόκειται για παγκόσμια πανδημία. Σε εποχές όπως αυτές εξαιρετικοί εταίροι όπως η Γερμανία και η καγκελάριος Μέρκελ εργάζονται στο πλευρό των ΗΠΑ, προκειμένου να έχουμε καλά αποτελέσματα, όχι μόνο για τους ανθρώπους στις ΗΠΑ ή στην Γερμανία, αλλά σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Πομπέο σε συνέντευξή του προς την τηλεοπτική υπηρεσία της εφημερίδας Bild.

Στην ίδια συνέντευξη, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επέκρινε την κυβέρνηση της Κίνας για την στάση της στην κρίση του κορονοϊού, καθώς, όπως είπε, «δεν διέθεσε έγκαιρα τις απαραίτητες πληροφορίες, γεγονός το οποίο δυσκόλεψε την καταπολέμηση του ιού».

Αναφερόμενος στις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, ο κ. Πομπέο χαρακτήρισε τραγική αλλά απαραίτητη εξέλιξη την αναστολή λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας. «Θα υπάρξει πραγματικό κόστος από όλο αυτό. Τώρα είναι η ώρα να επικεντρωθούμε στην τρέχουσα πρόκληση, αλλά στο μέλλον πρέπει κανείς να μιλήσει και για τις συνέπειες: θα υπάρξει χρόνος να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα αντιληφθούν τι έχει συμβεί και ότι οι υπεύθυνοι είναι υπόλογοι. Θα έρθει η ώρα της απόδοσης ευθυνών», είπε χαρακτηριστικά ο Μάικ Πομπέο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα