Κορονοϊός: Μαθητές διέσχισαν τον Ατλαντικό για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Κορονοϊός: Μαθητές διέσχισαν τον Ατλαντικό για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους
shutterstock

Περιπέτεια για 25 Ολλανδούς που "εγκλωβίστηκαν" στην Καραϊβική λόγω καραντίνας. Μόνος τρόπος για να γυρίσουν στην πατρίδα τους, να διασχίσουν τον Ατλαντικό.

Εικοσι πέντε έφηβοι από την Ολλανδία διέσχισαν τον Ατλαντικό για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ήταν ο μόνος τρόπος να γυρίσουν από την Καραϊβική, όπου βρίσκονταν, καθώς δεν έβρισκαν πτήση, λόγω της καραντίνας που επιβλήθηκε εξαιτίας του κορονοϊού.

Τα παιδιά ηλικίας 14 έως 17 ετών ξεκίνησαν το εκπαιδευτικό ταξίδι τους στις 25 Μαρτίου με πτήση από το  Άμστερνταμ. Ενώ βρίσκονταν στο νησί του Αγίου Μαρτίνου στην Καραϊβική με ιστιοφόρο όπου έκαναν μάθημα, τους βρήκε η καραντίνα. Αν και το σχέδιο ήταν να φτάσουν με ιστιοφόρο μέχρι την Κούβα και από εκεί να πάρουν αεροπλάνο για να επιστρέψουν στην Ολλανδία, όλα πάγωσαν.

Πλήρωμα και μαθητές δεν είχαν εναλλακτική και γρήγορα κατάλαβαν οτι μόνος τρόπος για να επιστρέψουν ήταν να διασχίσουν τον Ατλαντικό.

Όταν το πλοίο έφτασε στις Αζόρες, τα παιδιά μπόρεσαν να πάρουν τηλέφωνο τους γονείς τους και να μιλήσουν, αν και οι γονείς ήταν ενήμεροι για την ειπστροφή τους με το ιστιοφόρο.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτές συνεχίζουν το ταξίδι τους. Την περασμένη Τρίτη το πλοίο έφτασε στην Ιβηρική Χερσόνησο. Επόμενος σταθμός, σύμφωνα με το πρόγραμμα,  το Χάρλινγκεν στο Φρίζλαντ της Ολλανδίας, όπως γράφει η Deutsche Welle.

Κι όπως λένε οι ίδιοι οι μαθητές, το πρώτο πράγμα που θα κάνουν είναι να αγκαλιάσουν τους γονείς τους και να φάνε πολύ!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα