Κορονοϊός – Μεγάλη Βρετανία: Απελευθερώνονται προσωρινά από τις φυλακές έγκυες γυναίκες

Κορονοϊός – Μεγάλη Βρετανία: Απελευθερώνονται προσωρινά από τις φυλακές έγκυες γυναίκες
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Αγγλίας, Ρόμπερτ Μπάκλαντ AP Photo/Alberto Pezzali

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την προστασία των φυλακισμένων γυναικών που κυοφορούν, απέναντι στον κορονοϊό.

Στην προσωρινή απελευθέρωση 35 εγκύων γυναικών και 34 ακόμα γυναικών που είναι μητέρες με μωρά, από 12 συνολικά γυναικείες φυλακές της Αγγλίας και της Ουαλίας, θα προχωρήσει εντός ολίγων ημερών το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ρόμπερτ Μπάκλαντ, οι έγκυες γυναίκες που δεν αποτελούν υψηλό κίνδυνο για τη δημόσια τάξη “μέσα στις προσεχείς ημέρες θα βγουν από τη φυλακή προσωρινά, για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους από τον κορονοϊό”.

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι φυλακισμένες μητέρες με βρέφη, καθώς θα ανοίξουν την πόρτα για να βρεθουν εκτός φυλακής μαζί με τα μικρά παιδιά τους, με το Υπουργείο να καταστά σαφές πως θα πρέπει πρώτα να περάσουν τα τεστ αξιολόγησης στα οποία θα υποβληθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Δικαιοσύνης την Δευτέρα, συνολικά 65 κρατούμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό σε 23 συνολικά φυλακές, ενώ σε οκτώ φυλακές έχουν διαγνωστοί θετικοί και 14 υπάλληλοι του προσωπικού ασφαλείας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα