Κορονοϊός: Μεγιστάνας θα χρηματοδοτήσει την παραγωγή χειρουργικών μασκών για φτωχούς

Κορονοϊός: Μεγιστάνας θα χρηματοδοτήσει την παραγωγή χειρουργικών μασκών για φτωχούς
Κορονοϊός στο Χονγκ Κονγκ AP

Πανικός στο Χογνκ Κονγ για τον κορονοϊό. Σημειώνονται μέχρι και κλοπές χαρτιών υγείας. Πρωτοβουλία από επιχειρηματία για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις.

Ένας μεγιστάνας στο Χονγκ Κονγκ αποκάλυψε σήμερα το σχέδιό του να χρηματοδοτήσει την παραγωγή, σε καθημερινή βάση, 200.000 χειρουργικών μασκών αρχής γενομένης από τον Απρίλιο, οι οποίες θα διανέμονται στους κατοίκους της πρώην βρετανικής αποικίας, που δυσκολεύονται να τις προμηθευτούν καθώς υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά.

Ο πανικός που έχει καταλάβει τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ, όπου δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό και περισσότεροι από 90 έχουν μολυνθεί, έχει προκαλέσει ελλείψεις στην αγορά σε χειρουργικές μάσκες και σε απολυμαντικά τζελ για τα χέρια και έχει οδηγήσει στα ύψη τις τιμές των προϊόντων. Νωρίτερα μάλιστα μέσα στον μήνα ληστές με την απειλή μαχαιριού έκλεψαν εκατοντάδες συσκευασίες χαρτιών υγείας έξω από ένα σούπερ μάρκετ.

“Οι διακυμάνσεις των τιμών και η αναξιοπιστία των προμηθειών με οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Έντριαν Τσενγκ, ο ιδιοκτήτης της οικογενειακής επιχείρησης World Development and Chow Tai Fook Jewellery.

Το σχέδιό του απευθύνεται κυρίως στις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος και προήλθε έπειτα από την απόφαση μιας ομάδας πολιτών να ξεκινήσουν ένα εργοστάσιο παραγωγής χειρουργικών μασκών με στόχο την ενίσχυση των προμηθειών και την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα