Κορονοϊός: Μέτρα και από την Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου

Κορονοϊός: Μέτρα και από την Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου
Εκκλησία στην Αίγυπτο SHUTTERSTOCK

Η Κοπτική Εκκλησία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλα τα εκκλησιαστικά σεμινάρια εκπαίδευσης αλλά και τα προγράμματα των θεολογικών της σχολών, για δύο εβδομάδες.

Μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού εξήγγειλε και η Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου. Συγκεκριμένα, η Κοπτική Εκκλησία στη Χώρα του Νείλου ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλα τα εκκλησιαστικά σεμινάρια εκπαίδευσης αλλά και τα προγράμματα των θεολογικών της σχολών, για δύο εβδομάδες από σήμερα, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις αποφάσεις του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Μάλιστα, η Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου που επισήμως μετράει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια πιστούς, δήλωσε ότι οι καθημερινές ακολουθίες θα μπορούν να μοιράζονται και να πραγματοποιούνται σε αρκετές μικρότερες, για να αποφεύγονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις των πιστών, ειδικά κατά τις αργίες και κατά τις μεγάλες εορτές.

Επίσης, η εν λόγω Εκκλησία παρότρυνε όλους όσοι παρουσιάζουν υψηλό πυρετό ή έχουν γρίπη, να μην συμμετάσχουν στις ακολουθίες και κάλεσε τους ανθρώπους να αποφεύγουν τις χειραψίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα