Μεξικό: Βρέθηκε πρώτο κρούσμα της βρετανικής παραλλαγής του κορονοϊού

Γιατροί στο Μεξικό
Γιατροί στο Μεξικό AP

Πάνω από 10.000 κρούσματα του κορονοϊού και 502 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 καταγράφθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στο Μεξικό.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή (10/1) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 10.003 νέα κρούσματα του κορονοϊού και 502 νέοι θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 133.706 νεκρούς επί συνόλου 1.534.039 μολύνσεων.

Για πρώτη φορά έπειτα από έξι ημέρες, ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν έπεσε κάτω από το όριο των χιλίων.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα.

Επίσης χθες, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε για πρώτη φορά ότι ασθενής έχει μολυνθεί από το μεταλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα μέσα Σεπτεμβρίου στη Βρετανία και θεωρείται ακόμη πιο μολυσματικό. Η περίπτωση διαγνώστηκε στην πόλη Ματαμόρος, στην πολιτεία Ταμαουλίπας.

Πρόκειται για 56χρονο άνδρα που ταξίδεψε αεροπορικώς από την πρωτεύουσα στη Ματαμόρος, σύμφωνα με την πολιτειακή υπουργό Υγείας, την Γκλόρια Μολίνα. Δεν δημοσιοποιήθηκαν ούτε το όνομα, ούτε η εθνικότητά του. Οι αρχές τον χαρακτήρισαν «ταξιδιώτη από το εξωτερικό».

Σύμφωνα με τις αρχές της πολιτείας Ταμαουλίπας, μετά τη διάγνωση έγιναν τεστ σε όλους τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδεψε ο άνδρας, πάντως είχαν όλα αρνητικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Μεξικό, Covid-19
SHARE:

24Media Network