Κορονοϊός: Ο Μακρόν μίλησε για “πόλεμο” και ανακοίνωσε κλείσιμο συνόρων

Κορονοϊός: Ο Μακρόν μίλησε για “πόλεμο” και ανακοίνωσε κλείσιμο συνόρων
O πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν Christian Hartmann/Pool via AP

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, επανέλαβε πολλές φορές πως "βρισκόμαστε σε πόλεμο" ενώ ανακοίνωσε περιορισμούς στις μετακινήσεις και κλείσιμο συνόρων. Στους 21 ανήλθαν οι νέοι θάνατοι από τον κορονοϊό.

Η Γαλλία θα εφαρμόσει περιορισμούς στις μετακινήσεις από τη Τρίτη το μεσημέρι τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδας), και για ένα διάστημα 15 ημερών, στην προσπάθειά της να αποτρέψει τη διασπορά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού διαγγέλματος προς το γαλλικό έθνος.

Όπως επισήμανε ο Μακρόν, οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν έξω μονάχα για τα απαραίτητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, όποιος αψηφά τους περιορισμούς θα τιμωρείται.

“Από αύριο το μεσημέρι και για 15 ημέρες τουλάχιστον, οι μετακινήσεις μας θα περιοριστούν πάρα πολύ. Ο στρατός θα βοηθήσει το νοσηλευτικό προσωπικό Από αύριο το πρωί τα ευρωπαϊκά σύνορα κλείνουν για 30 μέρες (κοινή απόφαση με τους Eυρωπαίους)“, είπε ο Γάλλος ηγέτης, προσθέτοντας ότι ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών, που προβλεπόταν για τις 22 Μαρτίου, θα αναβληθεί.

Επιπλέον, η κυβερνητική ατζέντα των μεταρρυθμίσεων, αρχής γενομένης της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, αναστέλλεται.

Η Γαλλία έχει ήδη κλείσει εστιατόρια, μπαρ, σχολεία και έχει απαγορεύσει τη λειτουργία χιονοδρομικών κέντρων, όμως ο Μακρόν επισήμανε ότι τα πρωτοφανή αυτά μέτρα εν καιρώ ειρήνης είναι αναγκαία, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε τρεις ημέρες και οι θάνατοι αυξάνονται.

“Γνωρίζω ότι αυτό που σας ζητάω είναι χωρίς προηγούμενο, όμως οι συνθήκες το απαιτούν. H Γαλλία βιώνει μια πολύ δύσκολη στιγμή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη διάρκεια Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Θα τα καταφέρουμε ακριβοί μου συμπατριώτες αν είμαστε ενωμένοι, αλληλέγγυοι. Μην ενδώσετε στον πανικό και στην αταξία“, υπογράμμισε ο Μακρόν.

Ο εθνικός οργανισμός Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα 21 νέους θανάτους από τον Covid-19 με τον συνολικό απολογισμό να αυξάνεται στους 148, καταγράφοντας άνοδο περίπου 16%.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 6.633, από 5.423 χθες Κυριακή, μια αύξηση άνω του 20% σε διάστημα 24 ωρών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα