Κορονοϊός: Ο θετικός Μακρόν βάζει σε καραντίνα Ευρωπαϊους ηγέτες

Κορονοϊός: Ο θετικός Μακρόν βάζει σε καραντίνα Ευρωπαϊους ηγέτες
Σαρλ Μισέλ, Άννχελ Γκουρία, Εμανουέλ Μακρόν, Πέδρο Σάντσεθ και Όντρεϊ Αζουλέ στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια του ΟΟΣΑ AP

Σε απομόνωση τίθενται όσοι την Δευτέρα βρέθηκαν με τον πρόεδρο της Γαλλίας στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια του ΟΟΣΑ.

Το όνομα του Εμανουέλ Μακρόν ήρθε το πρωί της Πέμπτης να προστεθεί στην λίστα των ηγετών που έχουν βρεθεί θετικοί στον νέο κορονοϊό.

Ως επακόλουθο της ανακοίνωσης της γαλλικής Προεδρίας, Ευρωπαίοι ηγέτες που ήρθαν σε επαφή με τον Μακρόν, τίθενται σε προληπτική καραντίνα.

Ο πρώτος που ανακοίνωσε ότι θέτει εαυτόν σε απομόνωση ήταν ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, ο οποίος και θεωρείται στενή επαφή του Γάλλου προέδρου.

Ακολούθησε ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Μακρόν στην 60η επέτειο του ΟΟΣΑ την Δευτέρα. Σήμερα ο Σάντσεθ, μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος του τεστ Μακρόν, ανακοίνωσε ότι τίθεται και ο ίδιος σε καραντίνα έως τις 24 Δεκεμβρίου.

Σε απομόνωση τέθηκε και οι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος επίσης συναντήθηκε με τον Εμανούέλ Μακρόν την Δευτέρα.

Ο Μισέλ “ενημερώθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι δεν θεωρείται στενή επαφή. Αυτός υποβάλλεται σε εξετάσεις τακτικά και διαγνώστηκε αρνητικός την Τρίτη. Ωστόσο για προληπτικούς λόγους ο πρόεδρος θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση”, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία και η γενική διευθύντρια της Unesco που επίσης έδωσαν το “παρών” στην εκδήλωση δεν έχουν ανακοινώσει εάν έχουν υποβληθεί σε τεστ ή τεθεί σε καραντίνα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα