Κορονοϊός: Ο Τραμπ προβλέπει τέλος της πανδημίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο

Στιγμιότυπο από τις ανακοινώσεις του Τραμπ.
Στιγμιότυπο από τις ανακοινώσεις του Τραμπ. AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε νέες οδηγίες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενώ προέβλεψε το τέλος της πανδημίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε νέες οδηγίες για την καταπολέμηση του κορονοϊού, ανάμεσά τους τη σύσταση οι άνθρωποι να αποφεύγουν τις κοινωνικές συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, τα μη απαραίτητα ταξίδια και να μην πηγαίνουν σε μπαρ, εστιατόρια και άλλους χώρους εστίασης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως οι νέες αυτές οδηγίες από το κυβερνητικό κλιμάκιο που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού θα εφαρμοστούν για 15 μέρες και έχουν στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού. "Πήραμε την απόφαση να αυστηροποιήσουμε περαιτέρω τις οδηγίες και να περιορίσουμε τώρα την εξάπλωση της μόλυνσης", τόνισε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

ADVERTISING

Πρόσθεσε πως τα χειρότερα της πανδημίας μπορεί να τελειώσουν τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή αργότερα. "Με αρκετές εβδομάδες εστιασμένης δράσης, μπορούμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο και τον αποφύγουμε γρήγορα", είπε. Σημείωσε πως δεν εξετάζει σε αυτό το σημείο μια απαγόρευση της κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο.

Παράλληλα ανέφερε πως η αμερικανική οικονομία μπορεί να οδεύει σε ύφεση. Πρόσθεσε πως η κυβέρνησή του συζητά συστηματικά για περιορισμούς ταξιδιών στο εσωτερικό της χώρας, αλλά ελπίζει να μην χρειαστεί να επιβάλει τέτοια μέτρα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19

24Media Network