Κορονοϊός: Ο Τριντό ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων του Καναδά

Ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό
Ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό AP

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων ως μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στο κλείσιμο των συνόρων του Καναδά προχώρησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζάστιν Τριντό ως μέτρο προφύλαξης από την εξάπλωση του κορονοϊού. Ο 48χρονος πολιτικός παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου και ζήτησε από όλους τους Καναδούς "να μείνουν σπίτια" τους για να εμποδίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού

Σύμφωνα με την ενημέρωση, άδεια εισόδου στη χώρα θα έχουν μόνο οι πολίτες του Καναδά, αλλά κι οι μόνιμοι κάτοικοι. Μάλιστα, οι αεροπορικές εταιρείες θα λάβουν ειδικές οδηγίες προκειμένου να μην επιτρέπουν την επιβίβαση σε άτομα με συμπτώματα κορονοϊού.

Σήμερα το πρωί τουλάχιστον 320 επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν επίσημα καταγεγραμμένα και τρεις νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν σε οίκο ευγηρίας στη Βρετανική Κολούμπια, με τον συνολικό απολογισμό των νεκρών στη χώρα να ανέρχεται σε τέσσερις.

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή (13/3) η σύζυγος του πρωθυπουργού του Καναδά, Σοφί Τριντό βρέθηκε θετική στον κορονοϊό ύστερα από εργαστηριακές εξετάσεις που υποβλήθηκε, έχοντας εμφανίσει προηγουμένως συμπτώματα γρίπης μετά την επιστροφή της από ένα ταξίδι στο Λονδίνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE: