Κορονοϊός: Οι ηλικιωμένοι σε καραντίνα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου

Εθελοντής βοηθά στη μετακίνηση ηλικιωμένων στην Ισπανία
Εθελοντής βοηθά στη μετακίνηση ηλικιωμένων στην Ισπανία AP

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι οι ηλικιωμένοι είναι πιθανό να χρειαστεί να παραμείνουν σε απομόνωση περισσότερο, ακόμα και όταν τα μέτρα αρχίσουν να χαλαρώνουν.

Οι επαφές των ηλικιωμένων με το περιβάλλον τους στην Ευρώπη θα πρέπει να παραμείνουν περιορισμένες τουλάχιστον έως τα τέλη του χρόνου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, προειδοποιεί η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της στην Bild.

"Χωρίς εμβόλιο κορονοϊού θα πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές των ηλικιωμένων", ιδίως όσων φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας, τονίζει η φον ντερ Λάιεν.

ADVERTISING

"Το γνωρίζω πως είναι δύσκολο και πως η απομόνωση είναι βαριά, όμως είναι ένα ζήτημα ζωής, ή θανάτου. Θα πρέπει να παραμείνουμε πειθαρχημένοι και υπομονετικοί", προσθετει.

"Τα παιδιά κι οι νέοι θα χαρούν αργότερα περισσότερη ελευθερία κίνησης απ' όσο οι πιο ηλικιωμένοι κι εκείνοι με προϋπάρχοντα ιατρικά προβλήματα", εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει αναπτυχθεί εμβόλιο από ευρωπαϊκό εργαστήριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Εμβόλιο κορονοϊού
SHARE:

24Media Network