Κορονοϊός – Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον “αέρα” η διαδρομή της φλόγας

Κορονοϊός – Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον “αέρα” η διαδρομή της φλόγας
Ολυμπιακοί Αγώνες, Τόκιο AP

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε ότι η λαμπαδηδρομία ενδέχεται να είναι αρκετά πιο περιορισμένη, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό.

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων που αναμένεται να διεξαχθούν φέτος στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, καθώς και σε άλλες πόλεις σκοπεύει να ανακοινώσει “κάποια στιγμή” μέσα στην επόμενη εβδομάδα πώς σχεδιάζει να γίνει η μεταφορά της ολυμπιακής φλόγας, ενημέρωσε εκπρόσωπός της.

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η λαμπαδηδρομία ενδέχεται να είναι αρκετά πιο περιορισμένη, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό, αλλά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες.  

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Νιγηρία

Παράλληλα, ένα κρούσμα του νέου κοροναϊού επιβεβαιώθηκε στη Νιγηρία, το πρώτο στην υποσαχάρια Αφρική, ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της πολυπληθέστερης χώρας της ηπείρου.

Το υπουργείο Υγείας «επιβεβαίωσε ένα κρούσμα του κοροναϊού στην πολιτεία Λάγκος. Αυτό το κρούσμα που επιβεβαιώθηκε την 27η Φεβρουαρίου 2020 είναι το πρώτο που καταγράφεται από την έναρξη της επιδημίας» πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός, διευκρίνισε το ίδιο μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα