Κορονοϊός: Παράταση των μέτρων περιορισμού στην Σλοβενία

Κορονοϊός: Παράταση των μέτρων περιορισμού στην Σλοβενία
Την παράταση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας για 2-4 εβδομάδες αποφάσισε η κυβέρνηση της Σλοβενίας. Gyorgy Varga/MTI via AP

Την παράταση των αυστηρών μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, για διάστημα τουλάχιστον δύο έως τεσσάρων εβδομάδων, με στόχο την προφύλαξη του πληθυσμού από τον κορονοϊό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σλοβενίας.

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών εφαρμόζονται εδώ και τρεις εβδομάδες και η κυβέρνηση θα εξετάσει τη σταδιακή άρση τους, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

“Είναι ήδη σαφές ότι πολλά από αυτά που θεωρούμε σήμερα ως αναστολή της δημόσιας ζωής μπορούν σταδιακά να επανέλθουν στο φυσιολογικό, ακόμη και πριν από τα τέλη Μαΐου και ίσως μερικά από αυτά πριν από τα τέλη Απριλίου”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα, υπογραμμίζοντας ότι “είναι απαραίτητο να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τη χαλάρωση ορισμένων μέτρων”.

Στη Σλοβενία έχουν καταγραφεί 28 θάνατοι ασθενών με κορονοϊό. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 997, εκ των οποίων τα 175 αφορούν γιατρούς και νοσηλευτές.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα