Κορονοϊός: Πρόστιμο σε δήμαρχο που παρέβη τους κανόνες για την κοινωνική αποστασιοποίηση

Κορονοϊός: Πρόστιμο σε δήμαρχο που παρέβη τους κανόνες για την κοινωνική αποστασιοποίηση

Δήμαρχος στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας προέτρεπε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και λίγες ώρες αργότερα παραβίασε τους κανόνες περί κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Δάσκαλε που δίδασκες… Ένα ποτό και μία φιλική συζήτηση face-to-face είναι κάποιες απολαύσεις που πολλοί θα ήθελαν να απολάμβαναν στην εποχή του κορονοϊού, όμως θα πρέπει όλοι να ακολουθούν τις οδηγίες για το γενικό καλό, ακόμα και αν κάποιος έχει εξουσία στα χέρια του.

Ο λόγος για τον δήμαρχο της αυστραλιανής πολιτείας Βικτόρια, Τόνι Χέρμπερτ, ο οποίος υποχρεώθηκε να πληρώσει πρόστιμο 1.043 δολαρίων για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να συμμορφωθεί με τους κανόνες για τις απαραίτητες αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται ως μέτρο κατά της αποτροπής της πανδημίας.

Μία κάμερα τον συνέλαβε να πίνει μπύρα έξω από ξενοδοχείο μαζί με τρεις άλλους ανθρώπους, με τον ίδιο να ζητάει ωστόσο λίγες ώρες νωρίτερα από τους κατοίκους, μέσω video που δημοσιεύτηκε από το δημοτικό συμβούλιο, να μένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες εξόδους.

Παρήγορο βέβαια είναι πως ο δήμαρχος παραδέχτηκε το λάθος του και ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα