Κορονοϊός: Ρεκόρ τριμήνου στα νέα κρούσματα η Ιταλία

Κορονοϊός: Ρεκόρ τριμήνου στα νέα κρούσματα η Ιταλία
Εικόνα από το αεροδρόμιο του Μιλάνου σε καιρό κορονοϊού AP

Χειροτερεύει η κατάσταση στην Ιταλία με τον κορονοϊό μετά την χαλάρωση των μέτρων. Οι συναθροίσεις των διακοπών και της νυχτερινής διασκέδασης, η αιτία σύμφωνα με τους ειδικούς.

Για πρώτη φορά αφότου χαλάρωσαν τα μέτρα περιορισμού, τον Μάιο, η Ιταλία κατέγραψε πάνω από 1.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, από την Παρασκευή (21/08) μέχρι το Σάββατο (22/08) αναφέρθηκαν 1.071 νέα κρούσματα της Covid-19. Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων, από την έναρξη της πανδημίας, ανέρχεται πλέον στις 258.126.

Επίσης, άλλοι τρεις άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 35.430.

Τα περισσότερα κρούσματα σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στις περιφέρειες με πρωτεύουσες την Ρώμη, το Μιλάνο και την Βενετία. Σε σχέση με την Παρασκευή, τα περιστατικά αυξήθηκαν κατά 226.

Η Ιταλία, μια από τις χώρες της Ευρώπης που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, κατάφερε να την περιορίσει από τα μέσα Μαΐου. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε σταθερή αύξηση των κρουσμάτων, με τους ειδικούς να επιρρίπτουν την ευθύνη στις συναθροίσεις που συνδέονται με τις διακοπές και τη νυχτερινή διασκέδαση.

Η τελευταία φορά που στην Ιταλία καταγράφηκαν περισσότερα κρούσματα από το Σάββατο ήταν στις 12 Μαΐου, με 1.402 μολύνσεις, έξι ημέρες πριν επιτραπεί να ξανανοίξουν τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καταστήματα μετά την καραντίνα των 10 εβδομάδων.

Παράλληλα, το υπουργείο παιδείας της Ρώμης ανακοίνωσε ότι οι διοικητικές υπηρεσίες των ιταλικών σχολείων θα ξαναρχίσουν να λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί για τις 14 του μηνός. Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα διαμορφωθεί η όλη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, με την επιστροφή των Ιταλών από τις διακοπές (ήδη από την ερχόμενη Δευτέρα) και αμέσως μετά την επαναλειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων.

Στην παραθαλάσσια περιοχή Όστια, τέλος, τριάντα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη, διατάχθηκε το κλείσιμο δυο οργανωμένων πλαζ, στις οποίες τον Δεκαπενταύγουστο οργανώθηκαν πάρτι, με αποτέλεσμα, ορισμένοι νέοι που συμμετείχαν σε αυτά, να διαγνωστούν θετικοί στον ιό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα