Κορονοϊός-Ρωσία: Αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα - Πάνω από 3.300 σε μια μέρα

Κάτοικος της Ρωσίας, φοράει προστατευτική μάσκα
Κάτοικος της Ρωσίας, φοράει προστατευτική μάσκα AP

Τα 25.000 πλησιάζουν τα κρούσματα στη Ρωσία, μετά την αύξηση ρεκόρ που σημείωσαν σε ένα 24ωρο. Η Μόσχα αναθεωρεί το σύστημα παροχής άδειας μετακίνησης.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 3.388 νέα, επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, αύξηση ρεκόρ σε διάστημα 24 ωρών, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα πλέον να φτάνει τα 24.490, σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο αντιμετώπισης της επιδημίας.

Άλλοι 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της covid-19 το τελευταίο 24ωρο στη Ρωσία, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα να φτάνει τους 198.

ADVERTISING

Στο μεταξύ η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναθεωρήσει το σύστημα παροχής άδειας μετακίνησης για τους κατοίκους της μετά τη δημιουργία τεράστιων ουρών αναμονής στο μετρό λόγων των ελέγχων που διενεργούνταν.

Χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσαν πολλές φωτογραφίες και βίντεο που έδειχναν μεγάλες ουρές αναμονής στους σταθμούς του μετρό κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου αυτού που επιβλήθηκε ώστε οι αρχές να ελέγχουν αν οι πολίτες τηρούν τους κανόνες της καραντίνας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ζήτησε πολύ γρήγορα την αναστολή των ελέγχων, παραδεχόμενος τη δυσλειτουργία του συστήματος.

«Οι ουρές εξαλείφθηκαν και η κατάσταση εξομαλύνθηκε. Στο μέλλον πρέπει να περάσουμε στον αυτόματο έλεγχο» των αδειών μετακίνησης, έγραψε στο Twitter.

Η αστυνομία της Μόσχας, που διενεργούσε τους ελέγχους στις εισόδους του μετρό, εξήγησε από την πλευρά της ότι οι ουρές σχηματίστηκαν καθώς δεν διέθετε επαρκές προσωπικό και κάλεσε τους Μοσχοβίτες να σχεδιάζουν νωρίτερα τις μετακινήσεις τους και να διατηρούν αποστάσεις μεταξύ τους.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Ρωσία, Covid-19
SHARE:

24Media Network