Κορονοϊός - Σερβία: 5 νεκροί το τελευταίο 24ωρο, 28 συνολικά

Στρατιώτες στους δρόμους του Βελιγραδίου κάνουν περιπολίες στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό
Στρατιώτες στους δρόμους του Βελιγραδίου κάνουν περιπολίες στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό AP

Αυξάνονται τα κρούσματα και οι νεκροί από τον κορονοϊό στη Σερβία. Σε εφαρμογή το "ηλεκτρονικό τεστ αυτοδιάγνωσης".

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Σερβία επιβεβαιώθηκαν 160 νέα κρούσματα κορονοϊού ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον Covid-19 στους 1.060. Τα θύματα έφτασαν τα 28 αφού από το μεσημέρι της Τρίτης (31/03) μέχρι στις 15:00 της Τετάρτης (01/04) η ώρα κατέληξαν άλλοι πέντε ασθενείς.

Μεταξύ αυτών που απεβίωσαν είναι και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον ιό στις 24 Μαρτίου. Στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας αναφέρθηκε επίσης ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο εξετάστηκαν 810 δείγματα ενώ συνολικά από την εκδήλωση της επιδημίας έγιναν 4.671 εργαστηριακά τεστ για κορονοϊό.

ADVERTISING

Συνολικά, στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 648 ασθενείς εκ των οποίων οι 72 είναι διασωληνωμένοι.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Από την Τετάρτη άρχισε να εφαρμόζεται νέο σύστημα για τον εντοπισμό των νέων κρουσμάτων. Έτσι, όλοι όσοι αισθάνονται κάποια συμπτώματα δεν θα απευθύνονται στα νοσοκομεία αναφοράς αλλά θα πηγαίνουν κατευθείαν στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας όπου λειτουργούν τμήματα για τον Covid-19 και θα υποβάλλονται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Επίσης, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας προσφέρεται η δυνατότητα να γίνεται το αποκαλούμενο «ηλεκτρονικό τεστ αυτοδιάγνωσης» για τον κορονοϊό. Κάθε πολίτης που έχει πρόσβαση στο ιντερνέτ θα μπορεί, με τα στοιχεία της προσωπικής κάρτας υγείας, να εισέρχεται στην εφαρμογή, να απαντάει σε κάποιες ερωτήσεις και το σύστημα θα τον ειδοποιεί αν πρέπει να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας της γειτονιάς του για να κάνει εξετάσεις για κορονοϊό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19

24Media Network