Κορονοϊός – Ρωσία: Κλείνουν τα σχολεία στη Μόσχα

Κορονοϊός – Ρωσία: Κλείνουν τα σχολεία στη Μόσχα
Καθαρισμός στο μετρό της Μόσχας AP

O Δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων από τις 21 Μαρτίου και την απαγόρευση όλων των μαζικών συγκεντρώσεων έως τις 10 Απριλίου.

O Δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν υπέγραψε σήμερα διάταγμα βάσει του οποίου απαγορεύονται έως τις 10 Απριλίου όλες οι μαζικές συγκεντρώσεις, λόγω κορονοϊού.

Σε εσωτερικούς χώρους απαγορεύονται οι συναθροίσεις πέραν των 50 ατόμων, ενώ σε εξωτερικούς χώρους απαγορεύονται οι συναθροίσεις ανεξαρτήτως του αριθμού των συγκεντρωθέντων.

Η απαγόρευση αφορά όλες τις εκδηλώσεις πολιτιστικού ή αθλητικού χαρακτήρα, εκδηλώσεις σε εκθεσιακούς ψυχαγωγικούς η εκπαιδευτικούς χώρους, ενώ αναστέλλεται η δραστηριότητα διαφόρων κύκλων στους οποίους συμμετέχουν ηλικιωμένοι στους οποίους συνιστάται να μην βγαίνουν απ’ το σπίτι τους.

Επίσης στην Μόσχα, με απόφαση των αρχών, θα κλείσουν εξαιτίας του κορονοϊού από τις 21 Μαρτίου έως τις 12 Απριλίου τα σχολεία, τα αθλητικά σχολεία και οι σχολές επιμόρφωσης.

Παράλληλα οι οδηγοί των επίγειων μέσων μαζική μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικά λεωφορεία) δεν θα πωλούν εισιτήρια στο επιβατικό κοινό, παρότι ένα ποσοστό μικρότερο του 1% αγοράζει εισιτήρια από τους οδηγούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα