Κορονοϊός στο Χονγκ Κονγκ: Ανοίγουν μπαρ, πισίνες και θεματικά πάρκα

Κεντρικός δρόμος στο Χονγκ Κονγκ
Κεντρικός δρόμος στο Χονγκ Κονγκ AP

Χαλαρώνει τους περιορισμούς για τον κορονοϊό το Χονγκ Κονγκ. Ανοίγουν μπαρ, πισίνες και θεματικά πάρκα. Η απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των τεσσάρων παραμένει σε ισχύ, όπως και η απαγόρευση της χρήσης των δημόσιων παραλιών.

Το Χονγκ Κονγκ θα ανοίξει εκ νέου τα μπαρ, τις πισίνες και τα θεματικά πάρκα από την Παρασκευή καθώς χαλαρώνει τους περιορισμούς μετά τα τεστ για κορονοϊό στα οποία υπέβαλε σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που οργανώθηκε από την κινεζική κυβέρνηση, τα οποία εντόπισαν μόλις 42 κρούσματα.

Η ανακοίνωση από την υπουργό Υγείας Σοφία Τσαν έγινε λίγες ημέρες μετά το εκ νέου άνοιγμα γυμναστηρίων και χώρων ψυχαγωγίας και την αύξηση του αριθμού των ατόμων σε συναθροίσεις σε τέσσερις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των τεσσάρων παραμένει σε ισχύ, όπως εξάλλου και η απαγόρευση της χρήσης των δημόσιων παραλιών καθώς οι αρχές συνιστούν προσοχή.

Το Χονγκ Κονγκ έχει καταγράψει 4.976 κρούσματα του ιού, ο οποίος εμφανίστηκε στην κεντρική Κίνα στο τέλος του περασμένο χρόνου, και 101 θανάτους.

Η χαλάρωση των μέτρων έγινε μετά την μαζική εξέταση 1,8 εκατομμυρίου ανθρώπων--σχεδόν ένα τέταρτο του πληθυσμού του Χονγκ Κονγκ--και τον εντοπισμό μόλις 42 κρουσμάτων, περιλαμβανομένων πέντε κρουσμάτων από ιχνηλάτηση.

Τα νέα ημερήσια κρούσματα έχουν μειωθεί σε μονοψήφιο ή διψήφιο αριθμό, από τριψήφιο που ήταν τον Ιούλιο, και σήμερα δεν καταγράφηκαν νέα κρούσματα στην κοινότητα.

Οι πισίνες στο Χονγκ Κονγκ θα πρέπει να λειτουργούν στο μισό της χωρητικότητάς τους, ενώ οι χώροι εστίασης, περιλαμβανομένων των παμπ, θα πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα.

Τα δύο θεματικά πάρκα της πόλης--το Ocean Park και η Ντίσνεϊλαντ--επίσης θα ανοίξουν την Παρασκευή μαζί με τα συνεδριακά κέντρα.

Η Hong Kong Disneyland είχε κλείσει για δεύτερη φορά φέτος στις 15 Ιουλίου εξαιτίας του κορονοϊού και αφού είχε ανοίξει εκ νέου τον Ιούνιο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χονγκ Κονγκ, Κορονοϊός
SHARE: