Κορονοϊός: Στο “κόκκινο” η επιδημία στη Σερβία – Εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά

Κορονοϊός: Στο “κόκκινο” η επιδημία στη Σερβία – Εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά
AP Photo/Darko Vojinovic

Ο κορονοϊός "χτυπά" αλύπητα και τη Σερβία, που μετρά 16.000 περίπου κρούσματα και πάνω από 300 νεκρούς. Έκτακτα νοσοκομεία, γήπεδα που υποδέχονται ασθενείς, απαγόρευση συγκεντρώσεων. Η κατάσταση ανάγκασε την Ελλάδα να κλείσει τα σύνορά της για τους Σέρβους.

Επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία, το πρόσφατο “θύμα” του κορονοϊού που χτυπά αδυσώπητα τη χώρα με εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά, έχοντας μέχρι στιγμής στερήσει τη ζωή σε περισσότερους από 300 ανθρώπους. Η Σερβία μετρά σχεδόν 16.000 περιπτώσεις της νόσου η οποία έχει εισχωρήσει για τα καλά στη χώρα, αναγκάζοντάς τη να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε αρκετές πόλεις της και συνάμα υποχρεώνοντας την Ελλάδα να κλείσει τα σύνορά της για τους Σέρβους υπηκόους -τουλάχιστον- μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Με τον ιό να εξαπλώνεται ραγδαία, η χώρα αναγκάστηκε να προβεί στην επίταξη νοσοκομείων, αλλά και τη μετατροπή μέχρι και σταδίων σε νοσοκομειακούς χώρους έτοιμους να υποδεχτούν ασθενείς που έχουν νοσήσει.

Δραματική κατάσταση στο Βελιγράδι

Η πρωτεύουσα της Σερβίας είναι και ο πυρήνας της επιδημίας, με περισσότερο από το 80% των κρουσμάτων να προέρχεται από το Βελιγράδι, το οποίο έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα τελευταία 24ωα. Εκεί, ήδη έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις άνω των 500 ατόμων σε ανοιχτούς χώρους και άνω των 100 σε κλειστούς, ενώ το ωράριο λειτουργίας των καφετεριών και των κέντρων διασκέδασης πλέον δεν υπερβαίνει τις 11 μ.μ. Στην πόλη έφτασε βοήθεια και από την Τουρκία μεταφέροντας νοσοκομειακό εξοπλισμό, ενώ σε άλλες πόλεις έχει χρειαστεί ακόμη και η επέμβαση του στρατού, στήνοντας σκηνές έξω από νοσοκομεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα