Κορονοϊός: Σχεδόν 140.000 Ιρλανδοί βρέθηκαν άνεργοι εξαιτίας του ιού

Κορονοϊός: Σχεδόν 140.000 Ιρλανδοί βρέθηκαν άνεργοι εξαιτίας του ιού
Τουρίστες στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας AP

Αύξηση της ανεργίας παρουσιάζει η Ιρλανδία λόγω κορονοϊόυ, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Περίπου 140.000 άνθρωποι είναι πλέον άνεργοι μετά από τα μέτρα που έλαβε η ιρλανδική κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE.

Αυτή η προσωρινή ανεργία αφορά περίπου 70.000 εργαζόμενους σε εστιατόρια, 50.000 σερβιτόρους και 20.000 άτομα που εργάζονται σε βρεφονηπιακους σταθμούς ή στον τομέα παιδικής μέριμνας, σύμφωνα με το RTE.

Τα σχολεία στην Ιρλανδία έκλεισαν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες από την Παρασκευή, ενώ τα μπαρ και οι παμπ από το βράδυ της Κυριακής.

Αυτά τα μέτρα ελήφθησαν τρεις μέρες πριν την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, όπου γιορτάζεται ο πολιούχος της Ιρλανδίας. Αυτές οι εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες συγκέντρωσαν 500.000 ανθρώπους πέρσι στο Δουβλίνο, αποτελούν μια τεράστια τόνωση για ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ.

Τα εστιατόρια δεν υπόκεινται επί του παρόντος σε καμία υποχρέωση να κλείσουν, αλλά θα επηρεαστούν από την απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των εκατό ατόμων σε κλειστούς χώρους. Ήδη, οι κρατήσεις έχουν μειωθεί δραματικά.

«Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε, αλλά πρέπει να μας πουν έτσι ώστε να κλείσουν όλοι», δήλωσε στο RTE ο πρόεδρος του Ιρλανδικού Συνδέσμου Εστιατορίων, Άντριαν Κάμινγκς, ο οποίος τάσσεται υπέρ της πανεθνικής παύσης λειτουργίας όλων των χώρων συνάθροισης.

Εκτός από τις ανακοινώσεις της, η ιρλανδική κυβέρνηση εισήγαγε ένα σχέδιο διάρκειας έξι εβδομάδων για την παροχή οικονομικής βοήθειας σε όλους τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους που έμειναν άνεργοι «λόγω της επιβράδυνσης της δραστηριότητας που προκλήθηκε από την πανδημία Covid-19».

Σύμφωνα με τον τελευταίο χθεσινό απολογισμό, η Ιρλανδία έχει καταγράψει δύο θανάτους από τα 169 κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα