Κορονοϊός: Τέλος οι πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις παρουσία κοινού στην Αυστρία

AP Photo/Kerstin Joensson
Περιοριστικά μέτρα στην Αυστρία AP PHOTO/KERSTIN JOENSSON

Απαγορεύτηκαν μέχρι τα τέλη Ιουνίου όλες οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις παρουσία κοινού στην Αυστρία.

Την απαγόρευση, λόγω κορονοϊού, όλων των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων παρουσία κοινού ως τα τέλη Ιουνίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αυστρίας, ενώ, εντός της εβδομάδας θα παρουσιαστούν σε συνεντεύξεις Τύπου λεπτομέρειες ως προς τους χειρισμούς της κρίσης του κορονοϊού στον χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Ως εκ τούτου ματαιώνονται οριστικά πλέον, τα ξακουστά "Φεστιβάλ Βιέννης" που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν μεταξύ 15ης Μαίου και 21ης Ιουνίου, με τη διεύθυνσή τους να τονίζει Τρίτη ότι συνεχίζει να αναζητά εναλλακτικές επιλογές ώστε, τουλάχιστον ένα μέρος των Φεστιβάλ να μπορέσει να εμπλουτίσει το φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα της πόλης της Βιέννης.

ADVERTISING

Στο πλαίσιο αυτό διεξάγονται "εντατικές συνομιλίες" με τους αρμόδιους από κάποιες επί μέρους παραγωγές ως προς τη δυνατότητα να παρουσιαστούν σε κάποια χρονική στιγμή αργότερα, αλλά μέσα στο 2020.

Το ότι τα Φεστιβάλ Βιέννης δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στη σχεδιαζόμενη μορφή τους ήταν σαφές από τα τέλη Μαρτίου, όταν ο γενικός διευθυντής τους, ο Χριστόφ Σλαγκμουίντερ είχε επισημάνει ότι "δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή από το να εφεύρουμε εκ νέου τα φεστιβάλ".

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο κατάλογος των ματαιώσεων ή των αναβολών αθλητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων που προγραμματίζονταν σε ολόκληρη τη χώρα για το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι ήδη πολύ μακρύς και περιλαμβάνει, από την οριστική ακύρωση του Διεθνούς Μαραθώνιου της Βιέννης, μέχρι την αναβολή για τον Σεπτέμβριο, των τριήμερων εκδηλώσεων στο πλαίσιο της "Γιορτής στο νησί του Δούναβη".

Πρόκειται για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εδώ και τέσσερις δεκαετίες κάθε χρόνο στο "νησί-θέρετρο" ανάμεσα στην παλιά και τη νέα κοίτη του μεγάλου ποταμού, και οι οποίες θεωρούνται οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη, συγκεντρώνοντας σε ένα τριήμερο έως και τρία εκατομμύρια επισκέπτες.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Βιέννης, που φέτος θα διοργανωνόταν για 37η φορά θεωρείται από τους διασημότερους στον κόσμο και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου με τη συμμετοχή 45.000 αθλητών από 130 χώρες.

Εξάλλου "πλήρης παράλυση" της πολιτιστικής ζωής θεωρείται το κλείσιμο, από τις 11 Μαρτίου, όλων των δημόσιων μουσείων στην χώρα, αλλά και οι διαδοχικές ανακοινώσεις για ακύρωση, ματαίωση ή αναβολή δεκάδων πολιτιστικών εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, κ.α., πέραν των συνεδρίων και διασκέψεων, στη διεθνώς θεωρούμενη "πρωτεύουσα των συνεδρίων", Βιέννη.

Μεταξύ άλλων, τόσο η ξακουστή Κρατική Όπερα Βιέννης, όσο και το Μέγαρο Συναυλιών Βιέννης, αλλά και μία σειρά άλλων θεάτρων της πρωτεύουσας, έχουν αναστείλει από τις 11 Μαρτίου και επ' όριστον τη λειτουργία τους.

Τη ματαίωση των φετινών διοργανώσεών τους έχουν ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες και μία σειρά μεγάλων ή μικρών φεστιβάλ σε όλη την Αυστρία, όπως το διάσημο Φεστιβάλ του Μέρμπις, που θεωρείται διεθνώς η "Μέκκα της οπερέτας" και το οποίο θα είχε πρεμιέρα στις 9 Ιουλίου, με το έργο του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν "West Side Story".

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Αυστρία
SHARE:

24Media Network