Κορονοϊός: Τοπικά lockdown και περιοριστικά μέτρα σε Γερμανία και Πορτογαλία

Κορονοϊός στη Γερμανία
AP

Γερμανία και Πορτογαλία επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού ενόψει της τουριστικής σεζόν.

Μετά τα κρούσματα κορονοϊού στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος "Τένιες" στην περιοχή Γκίτερσλοχ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, οι τοπικές αρχές επέβαλαν lockdown και στη γειτονική συνοικία Βάρεντορφ.

Ακριβώς όπως και στην πρώτη, επιβλήθηκαν περιορισμοί με κοινωνική αποστασιοποίηση και απαγορεύονται τα αθλήματα σε κλειστούς χώρους όπως και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, δήλωσε σήμερα ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) υπουργός Υγείας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Καρλ-Γιόζεφ Λάουμαν. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην περιοχή θα είναι επίσης κλειστά από την Πέμπτη.

Επίσης, η Βαυαρία απαγόρευσε τη διαμονή ταξιδιωτών από περιοχές οι οποίες είναι τοπικές εστίες μόλυνσης σε καταλύματα του κρατιδίου. Ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Φλόριαν Χέρμαν δήλωσε σήμερα στο Μόναχο ότι τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες στη Βαυαρία δεν θα μπορούν πλέον να δέχονται επισκέπτες που προέρχονται από μια περιοχή στην οποία ο αριθμός των νέων μολύνσεων είναι πάνω από 50 ανά 100.000 κατοίκους. Ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός είπε επίσης ότι θα υπάρχει εξαίρεση μόνο για τα άτομα που έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Πορτογαλία

Νέα περιοριστικά μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού επιβλήθηκαν στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Περιορισμοί όπως η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους χώρους, το κλείσιμο των καφέ στις 8.00 μ.μ. , αλλά και ο περιορισμός του αριθμού των συναθροίσεων σε τουλάχιστον 10 άτομα, επιβλήθηκαν στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το Euronews, στις συνοικίες της Λισαβόνας καταγράφονται τα περισσότερα νέα κρούσματα Covid 19, μετά τη χαλάρωση των μέτρων.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η αστυνομία παρενέβη για να διαλύσει γιορτές και ρέιβ πάρτι στη παραθαλάσσια ζώνη της πόλης, όπου και ο κόσμος υπερέβαινε το επιτρεπτό όριο των 20 ανθρώπων ανά συνάθροιση.

Οι αρχές εκφράζουν ανησυχία, καθώς εκατοντάδες νέα κρούσματα εντοπίζονται καθημερινά στην ευρύτερη περιοχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Γερμανία, Πορτογαλία
SHARE:

24Media Network