Κορονοϊός: Ο Τραμπ επισκέφθηκε κέντρο διανομής μασκών χωρίς να φοράει ο ίδιος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (AP Photo/Evan Vucci)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (AP Photo/Evan Vucci) AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν βάζει μυαλό. Αν και επισκέφθηκε κέντρο διανομής μασκών, δεν θεώρησε απαραίτητο να φορέσει μάσκα ο ίδιος...

Χωρίς να φοράει ο ίδιος προστατευτική μάσκα, ο Ντόναλντ Τραμπ περιηγήθηκε την Πέμπτη σε κέντρο διανομής μασκών στην αμφίρροπη Πολιτεία της Πενσιλβάνιας, σε μια προσπάθεια να δείξει τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ, που επιδιώκει την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, ανθίσταται στη χρήση μάσκας δημοσίως, παρά τις οδηγίες της κυβέρνησής του προς τους Αμερικανούς να την φορούν. Αυτήν την εβδομάδα μάλιστα ο Λευκός Οίκος ζήτησε να φορούν μάσκα και όλοι οι εργαζόμενοι στη Δυτική Πτέρυγα, όπου βρίσκεται το γραφείο του Τραμπ.

ADVERTISING

Ο πρόεδρος επισκέφθηκε το κέντρο διανομής Owens & Minor Inc, το οποίο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, έχει στείλει εκατομμύρια μάσκες τύπου N95, χειρουργικά γάντια και προστατευτικές στολές σε νοσοκομεία και ιατρεία σε όλες τις ΗΠΑ. Τα στελέχη της εταιρείας που τον υποδέχτηκαν φορούσαν μάσκες.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ επισκέφθηκε ένα εργοστάσιο παραγωγής μασκών στην Αριζόνα και ούτε τότε φόρεσε μάσκα, αν και είπε ότι δοκίμασε μερικές όταν δεν τον τραβούσαν οι κάμερες.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ, Κορονοϊός

24Media Network