Κορονοϊός: Τρόμαξε μέχρι και η βασίλισσα Ελισάβετ

Κορονοϊός: Τρόμαξε μέχρι και η βασίλισσα Ελισάβετ
Η Ελίζαμπεθ φορά γάντια σε τελετή απονομής 2020 AP

Μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού παίρνει και η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, αφού εμφανίστηκε με μακριά γάντια για πρώτη φορά σε απονομή μεταλλίων.

Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε την Τρίτη στο παλάτι του Μπάκιγχαμ με μακριά λευκά γάντια που έφταναν μέχρι τους καρπούς της, για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη τελετή απονομής μεταλλίων. Η βασίλισσα συνηθίζει να φοράει κοντά γάντια στις περισσότερες κοινωνικές υποχρεώσεις της, όμως, τα παραλείπει όταν απονέμει τιμές.

Σύμφωνα με το Independent.co.uk, το παλάτι αρνείται να απαντήσει στο γιατί η Ελισάβετ προέβη σε αυτήν την ενέργεια όμως, βρετανικές πηγές υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να ακολουθεί τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού. Να σημειωθεί ότι βρίσκεται περίπου έξι εβδομάδες μακριά από τα 94α γενέθλιά της, ηλικία αρκετά ευάλωτη στον ιό.

Στο twitter επικρατούν λογομαχίες για το αν είναι συχνό φαινόμενο η εμφάνιση της βασίλισσας με μακριά γάντια με αρκετούς να υποστηρίζουν, πως είναι υπερβολή να θεωρείται ότι τα έβαλε για να προστατευτεί από τον ιό, αφού συνηθίζει να φοράει γάντια γενικά. Ωστόσο, μια πρόσφατη φωτογραφία από άλλη τελετή απονομής, τον Νοέμβριο του 2019, δείχνει τη Βασίλισσα να μην φορά γάντια εκείνη τη στιγμή.

Η βασίλισσα Ελισάβετ σε τελετή απονομής 2019 AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα