Βολιβία: Νέα περιοριστικά μέτρα στη Λα Πας για να ελεγχθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Βολιβία: Νέα περιοριστικά μέτρα στη Λα Πας για να ελεγχθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας
Μια γυναίκα με μάσκα στη Βολιβία AP

Θα εφαρμοστεί "νέα σειρά περιοριστικών μέτρων για να επιβραδυνθεί η κλιμάκωση των μολύνσεων" από τον SARS-CoV-2, τόνισε η δημοτική αρχή της Λα Πας των περίπου 945.000 κατοίκων.

Η πόλη Λα Πας, η πρωτεύουσα της Βολιβίας, θα επιβάλλει από αύριο Πέμπτη περιοριστικά μέτρα στις μεταφορές, στα εμπορικά καταστήματα και στις τράπεζες, καθώς πασχίζει να ελέγξει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Θα εφαρμοστεί «νέα σειρά περιοριστικών μέτρων για να επιβραδυνθεί η κλιμάκωση των μολύνσεων» από τον SARS-CoV-2, τόνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η δημοτική αρχή της πόλης των περίπου 945.000 κατοίκων.

Ο δήμος επιδιώκει «να μειωθούν οι συναθροίσεις» σε πρακτικά όλες «τις οικονομικές δραστηριότητες» από Δευτέρα ως Σάββατο.

Τα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν εκ περιτροπής, ανάλογα με τους αριθμούς των πινακίδων τους. Η πρόσβαση στις αγορές και στις τράπεζες θα επιτρέπεται βάσει των αριθμών των δελτίων ταυτότητας τις μονές και τις ζυγές μέρες.

Σκοπός είναι «να μειωθεί η αύξηση» του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων «κατά 50%», εξήγησε ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου που είναι αρμόδιος για την οικονομική ανάπτυξη, ο Σέρχιο Σίλες.

Η πρωτεύουσα είναι η περιοχή που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία μετά την περιφέρεια Σάντα Κρους (ανατολικά), τον πνεύμονα της βολιβιανής οικονομίας.

Η Βολιβία, χώρα 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει επίσημα πάνω από 200.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 και πάνω από 10.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Η χώρα της νότιας Αμερικής ήδη επέβαλλε αυστηρά περιοριστικά μέτρα όταν ήρθε αντιμέτωπη με το πρώτο κύμα, μετά την εκδήλωση της πανδημίας στην επικράτειά της τον Μάρτιο, προτού τα χαλαρώσει προοδευτικά.

Τα χερσαία σύνορα παραμένουν κλειστά. Απαγορεύθηκε η είσοδος σε ταξιδιώτες προερχόμενους από την Ευρώπη από την 25η Δεκεμβρίου ως τη 15η Φεβρουαρίου. Οι αφίξεις αεροπορικώς από τον υπόλοιπο κόσμο επιτρέπονται μεν, αλλά με την προϋπόθεση ότι οι ταξιδιώτες είναι εφοδιασμένοι με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version