Κορονοϊός - Βρετανία: Μικρή μείωση του αριθμού των νεκρών το τελευταίο 24ωρο

Άνθρωποι κάνουν τζόκινγκ σε δρόμο του Λονδίνου σε καιρό κορονοϊού
Άνθρωποι κάνουν τζόκινγκ σε δρόμο του Λονδίνου σε καιρό κορονοϊού AP

Λάθος, κατά την κυβέρνηση, δημοσίευση μιας στρατηγικής εξόδου από το lockdown αυτή τη στιγμή, πριν την πάροδο της κορύφωσης της πανδημίας.

Τα τελευταία δεδομένα την Τετάρτη (15/04) για τους θανάτους από τον κορονοϊό στη Βρετανία δείχνουν τον αριθμό των νεκρών στους 761, λίγο λιγότερους από την προηγούμενη μέρα (778), σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο και εισάγονται σε οίκους φροντίδας, εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλονται αυτομάτως σε εξέταση για τον ιό, μαζί με όσους βρίσκονται ήδη στους οίκους και εκδηλώνουν κάποια συμπτώματα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο σε 6.000 οίκους φροντίδας δόθηκε η δυνατότητα να υποβάλλουν σε εξετάσεις το προσωπικό τους.

Παράλληλα, απέρριψε το αίτημα του Εργατικού κόμματος για δημοσίευση μίας στρατηγικής εξόδου από το lockdown, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν λάθος να τεθεί το θέμα σε εθνική συζήτηση αυτή τη στιγμή, πριν να παρέλθει η κορύφωση της πανδημίας.

Στην Σκοτία, νέα δεδομένα έδειξαν ότι ένας στους τέσσερις θανάτους καταγράφηκε σε οίκο φροντίδας, με αποτέλεσμα η πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης, Νίκολα Στέρτζον να ανακοινώσει την εξέταση σε όλους τους συμπτωματικούς ασθενείς στους χώρους όπου φιλοξενούνται.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πηγή: 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Μεγάλη Βρετανία
SHARE:

24Media Network