Κορονοϊός-Βρετανία: 99χρονος βετεράνος πολέμου μάζεψε 1.400.000 λίρες για το Σύστημα Υγείας

Κορονοϊός-Βρετανία: 99χρονος βετεράνος πολέμου μάζεψε 1.400.000 λίρες για το Σύστημα Υγείας

Ένας αιωνόβιος βετεράνος πολέμου έβαλε στόχο να συγκεντρώσει 1.000 λίρες για να βοηθήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας στη μάχη κατά του κορονοϊού, όμως χάρη στο ζήλο του έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής πάνω από 1.400.000 λίρες!

Οι άνθρωποι με τις άσπρες και πράσινες ποδιές, γιατροί και νοσηλευτές, δίνουν καθημερινό αγώνα στη μάχη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και τη σωτηρία όσο το δυνατόν περισσοτέρων ζωών που είναι σε κίνδυνο και ο αγώνας αυτός εμπνέει και καθοδηγεί πολλούς άλλους.

Τρανό παράδειγμα ο κυρίος Τομ Μουρ. Βετεράνος πολέμου, 99 ετών παρακαλώ, ο οποίος θέλησε να δείξει την ευγνωμοσύνη του προς τους ήρωες της πρώτης γραμμής με έναν τρόπο μοναδικό και αξιοθαύμαστο.

Άρχισε να κάνει γύρους στον κήπο του σπιτιού του με τη βοήθεια ενός “Πι” για να μαζέψει μέσω δωρεών το ποσό των 1.000 ευρώ και να το διαθέσει στο NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας), ωστόσο η κίνησή του αυτή συγκίνησε όχι μόνο τη χώρα αλλά και τον πλανήτη ολόκληρο.

Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν πάνω από 75.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για να κάνουν τη δωρεά τους μέσω ηλεκτρονικής σελίδας συγκέντρωσης χρημάτων που άνοιξε, με το ποσό που έχει μαζευτεί ως τώρα να είναι πάνω από 1.400.000 λίρες.

Ο αρχικός στόχος του Τομ Μουρ ήταν να κάνει 100 γύρους στον κήπο του σπιτιού του που έχει περίμετρο 25 μέτρα, μέχρι το τέλος του μήνα όπου θα κλείσει τα 100, ωστόσο το πολύ μεγάλο ποσό τον έχει πείσει να συνεχίσει για ακόμα περισσότερους γύρους, όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε.

“Όταν σκέφτεσαι όλους αυτούς τους γενναίους σούπερ γιατρούς και τις νοσοκόμες που έχουμε, νομίζω ότι αξίζουν και την τελευταία δεκάρα και ελπίζω να βγάλουμε και άλλα χρήματα για να τα προσφέρουμε”, δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως δεν θα ξεχάσει ποτέ το τι έκανε το Σύστημα Υγείας για τον ίδιο, όταν τον θεράπευσε τόσο από καρκίνο που είχε στο παρελθόν όσο και από ένα σπασμένο ισχίο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα