Κορονοϊός στη Βρετανία: “Πάνω από 1,7 εκατ. άνθρωποι πιθανό να έχουν νοσήσει”

Κορονοϊός στη Βρετανία: “Πάνω από 1,7 εκατ. άνθρωποι πιθανό να έχουν νοσήσει”
Ένας άνδρας με προστατευτικό εξοπλισμό κατά του κορονοϊού στη Βρετανία AP

Σύμφωνα με το εθνικό σύστημα υγείας (NHS) της χώρας, είναι πιθανό να έχουν νοσήσει πάνω από 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανια.

Περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πιθανό να έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό μέχρι τώρα στη Βρετανίά, σύμφωνα με το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας (NHS). 

Νέα στοιχεία που δημοσίευσε το NHS 111, αποκαλύπτουν ότι ύστερα από διαδικτυακές αξιολογήσεις 1,496,651 περιστατικά χαρακτηρίστηκαν ως “πιθανά κρούσματα” το διάστημα μεταξύ 28 – 31 Μαρτίου. Ακόμα 243,543 περιπτώσεις που αξιολογήθηκαν ύστερα από επικοινωνία μέσα από τις τηλεφωνικές γραμμές του NHS 111 και του 999 χαρακτηρίστηκαν επίσης ως “πιθανά κρούσματα”.  

Σύμφωνα με τον Independent, όπως εξηγεί το NHS δεν είναι απαραίτητο πως η κάθε καταχώρηση αφορά αποκλειστικά ένα άτομο, αφού με τα ίδια στοιχεία θα μπορούσε κανείς να απαντήσει στις ερωτήσεις της αξιολόγησης και για κάποιον φίλο ή συγγενή του.

Στη Βρετανία μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 25,150 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 1,789 έχουν χάσει τη μάχη ενώ 135 έχουν αναρρώσει.   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version