Κορονοϊός – Βρετανία: Στους 335 οι νεκροί- ‘Εκκληση για επιστροφή των ταξιδιωτών από Τζόνσον

Κορονοϊός – Βρετανία: Στους 335 οι νεκροί- ‘Εκκληση για επιστροφή των ταξιδιωτών από Τζόνσον
Νοσηλευτές μεταφέρουν ασθενή με κορονοϊό AP

Τους 335 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στη Μεγάλη Βρετανία. Διάγγελμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον απόψε. "Επιστρέψτε αμέσως" λέει το ΥΠΕΞ στους Βρετανούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Επιπλέον 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία από τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη νόσο να ανέρχεται σε 335, έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 6.650 σήμερα από 5.683 χθες.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος στις 22.30 ώρα Ελλάδας, μετέδωσε η πολιτική συντάκτρια του BBC Λόρα Κένσμπεργκ. Το διάγγελμά του θα αφορά την εφαρμογή νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Έκκληση για επιστροφή στη Βρετανία

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συνέστησε σε όλους τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν αμέσως στην πατρίδα τους, επισημαίνοντας ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει σε περιορισμούς στα ταξίδια στο εξωτερικό και έχει προκαλέσει το κλείσιμο αεροπορικών οδών και χερσαίων συνόρων.

“Προτρέπουμε έντονα τους Βρετανούς ταξιδιώτες στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τώρα, όσο υπάρχουν εμπορικές οδοί για να το κάνουν” επισήμανε σε μια ανακοίνωση ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

“Σε ολόκληρο τον κόσμο, όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τις πτήσεις και όλο και περισσότερα αεροδρόμια κλείνουν, ορισμένα χωρίς προειδοποίηση”.

“Εάν βρίσκεστε σε διακοπές στο εξωτερικό, τώρα είναι η στιγμή να επιστρέψετε στην πατρίδα, ενώ ακόμα μπορείτε” τονίζει ο Ράαμπ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα